Αίτημα προς τον ΟΑΕΔ να αναλάβει ο Δήμος Καρδίτσας τη λειτουργία του βρεφονηπιακού σταθμού για τα επόμενα 20-25 χρόνια προτίθεται να καταθέσει η Δημοτική Αρχή την
άνοιξη.

Αυτό υπογράμμισε ο Δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος με αφορμή ερώτηση που έθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βασίλης Κρανιάς.
Ο Δήμαρχος τόνισε μάλιστα ότι από την πρώτη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση του Οργανισμού είχε εκφράσει τη βούληση να αναλάβει ο Δήμος τη λειτουργία του, όπως έχει
κάνει και με τον βρεφονηπιακό σταθμό του νοσοκομείου.

Πάντως στην προγραμματική σύμβαση που στάλθηκε από τον ΟΑΕΔ για φέτος, ζητούσε κάποιους υπαλλήλους από το Δήμο ώστε να αρχίσει η λειτουργία του σταθμού, υπό την εποπτεία και ευθύνη του Οργανισμού. Γι’ αυτό και ο Δήμος έδωσε τέσσερα 8μηνα από το προσωπικό που διαθέτει, δίχως να διαταραχτεί η λειτουργία των σταθμών του Δήμου.

Ξεκαθάρισε ότι ο αριθμός των παιδιών με τον οποίο ξεκίνησε φέτος η λειτουργία του σταθμού είναι θέμα του ΟΑΕΔ, ενώ τόνισε πως αν ο Δήμος αναλάμβανε από την αρχή την πλήρη λειτουργία του, τότε η δημοτική αρχή θα προχωρούσε σε άλλες ενέργειες.
Κ.Π.