ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Το γεγονός ότι μοιάζουμε στεναχωρημένοι από την ήττα στη Λεωφόρο και δεν αρχίσαμε αυτά τα γνωστά “δεν πειράζει, ψηλά το κεφάλι κλπ κλπ” που συνήθως συνοδεύουν τις ήττες των μικρών ομάδων οταν χάνουν από μεγαλύτερες, δείχνει επ’ ακριβώς και το επίπεδο στο οποίο έχει ανέβει η Αναγέννηση!

Το γεγονός  ότι είχαμε προσδοκίες για ένα ματς που γινόταν απέναντι στον Παναθηναϊκό στο γήπεδό του και στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, πιστοποιεί ότι η ομάδα της Καρδίτσας κοιτάζει πολύ ψηλότερα από τα συνηθισμένα

Εκεί δηλαδή που πριν δύο χρόνια βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο με 3-1 από τη…. Μαυραϊκή Σοφάδων για το πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας Καρδίτσας, εκεί που βολόδερνε στις σίτες, στα… αμπέλια και στις πλαγιές, χθες την είδαμε να παρατάσσεται σ’ ένα από τα γήπεδα που έχουν γραφτεί έπη και “ραψωδίες” για το Ελληνικό ποδόσφαιρο και μάλιστα με φιλοδοξίες απέναντι σ’ ενα τεράστιο κλαμπ!

Ναι η ομάδα μας δεν κατάφερε  να κάνει αισθητή την παρουσία της σ’ αυτό το ιστορικό και μεγάλο παιχνίδι. Αδίκησε τον εαυτό της γιατί δεν είναι αυτή η εικόνα της. Μπορούσε να πάει πολύ καλύτερα και να κάνει πιο δύσκολη τη “ζωή” του Παναθηναϊκού!

Ήταν εμφανώς επηρεασμένη απο την αδράνεια, τις πολλές και σημαντικές απουσίες, την ταλαιπωρία από τον κορωνοϊό και τους τραυματισμούς. Ετυχε μάλιστα να παίξει με μια ομάδα που αυτή τη στιγμή είναι σε πολύ καλό αγωνιστικό φεγγάρι. Λίγο η ατολμία της, λίγο το γεγονός οτι ο αντίπαλος στις δύο καλές φάσεις που έκανε βρήκε εύκολα το γκολ, έπαιξαν το ρόλο τους ώστε να δρομολογηθεί μια εύκολη νίκη για τους “πράσινους”…

Να το ρίξουμε στη βαριά κριτική για ενα ματς ειδικών συνθηκών που έγινε μάλιστα σε τέτοιο κορυφαίο επίπεδο με πάμπολλες ελλείψεις (δεν έπαιξαν ούτε οι δύο νεομεταγραφέντες), θα ήταν αστείο! Ωστόσο η ομάδα μέσα απ’ αυτή την αναμέτρηση μπορεί να βγει ακόμη πιο δυνατή κρατώντας και αξιοποιώντας όλες τις εμπειρίες που συγκέντρωσε.

Δεν είναι μικρό πράγμα να ανοίγεις την πόρτα και να μπαίνεις στο γήπεδο της Λεωφόρου απο εκεί που δεν ήξερες που πατούσες και που βρισκόσουν πριν λίγο καιρό! Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι παρατάσσεσαι επί ίσοις όροις σ’ εναν αγωνιστικό χώρο απέναντι στον Παναθηναϊκό για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος!

Αν το λέγαμε πριν δύο χρόνια που η Αναγέννηση συμμετείχε ως… μπαλάκι στην κληρωτίδα του Κυπέλλου της ΕΠΣΚ, ότι θα τη βλέπει όλη η Ελλάδα από την τηλεόραση σ’ αυτό το κορυφαίο επίπεδο, θα μας περνούσαν για “χτυπημένους στο φτερό”! Κι όμως συνέβη!

Κι αν η ομάδα συνεχίσει να λειτουργεί μ’ αυτόν τον τρόπο, θα συμβούν ακόμη σπουδαιότερα πράγματα στο μέλλον.

Θα μείνουμε, λοιπόν, εκεί! Στο γεγονός ότι στεναχωρηθήκαμε επειδή χάσαμε με 4-0 από τον Παναθηναϊκό, είναι από μόνο του ένα στοιχείο που φανερώνει ότι πλέον οι στόχοι είναι πολύ διαφορετικοί από τη μετριότητα στην οποία “κολυμπούσαμε” τα τελευταία χρόνια…

———————————

«Να στοχεύεις ψηλά στο φεγγάρι. Ακόμη κι αν αστοχήσεις θα βρεθείς ανάμεσα στ’ αστέρια»

Λες Μπράουν – Αμερικανός συγγραφέας