Συνεχίζει να τρελαίνει κόσμο ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Καρδιτσιώτης τενίστας λύγισε στα τρία σετ τον Νόβακ Τζόκοβιτς, Νο.1 στον κόσμο και πέρασε στα ημιτελικά του Shanghai Masters!

Ο 21χρονος Καρδιτσιώτης τενίστας κέρδισε τον μεγάλο Σέρβο αντίπαλό του με 2-1 σετ, και μάλιστα με ανατροπή (3-6, 7-5, 6-3) παίρνοντας την πρόκριση για τα ημιτελικά του τουρνουά (σήμερα, Σάββατο, στις 11:30 το πρωί), εκεί που τον περιμένει ένας από τους… κακούς του δαίμονες, ο Ντανίλ Μεντβέτεφ, Νο 4 στον κόσμο.
το πρώτο σετ ο Τζόκοβιτς μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι. Και αφού καθάρισε το πρώτο γκέιμ με συνοπτικές διαδικασίες (δεν έχασε πόντο), στο δεύτερο έκανε μπρέικ στο σερβίς του Στέφανου Τσιτσιπά, με αποτέλεσμα να πάρει κεφάλι νωρίς νωρίς. Στη συνέχεια ο Σέρβος τενίστας, Νο 1 στον κόσμο, κράτησε το σερβίς του και πήρε το σετ με 6-3. Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το μπρέικ στον Τζόκοβιτς στο έκτο γκέιμ, και ενώ προηγείτο με 3-2. Είχε δύο μπρέικ πόιντ, ωστόσο ο Σέρβος έμεινε ψύχραιμος και με τέσσερις συνεχόμενους πόντους πήρε το γκέιμ, ισοφαρίζοντας σε 3-3. Ο,τι δεν κατάφερε ο Στέφανος στο έκτο γκέιμ, το πέτυχε στο πιο κρίσιμο σημείο. Ενώ το σκορ ήταν 6-5 υπέρ του, ο Έλληνας τενίστας έκανε μπρέικ στο σερβίς του Τζόκοβιτς και κατέκτησε το δεύτερο σετ με 7-5, στέλνοντας έτσι το ματς σε τρίτο σετ!
Στο τελευταίο σετ, ο Τσιτσιπάς έκανε μπρέικ στον Τζόκοβιτς στο τέταρτο γκέιμ, προηγούμενος με 3-1. Στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του και έτσι έφτασε σε μια μεγαλειώδη επικράτηση κόντρα στον καλύτερο τενίστα του κόσμου!