Εκτελούμενα έργα στο δημοτικό διαμέρισμα Μαγουλίτσας συνολικού προϋπολογισμού 248.000 ευρώ επισκέφτηκε την Παρασκευή ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος.

Τα σημαντικά αυτά αντιπλημμυρικά έργα διενεργούνται εντός της ευρείας κοίτης του Πάμισσου Ποταμού, δίνοντας άμεση λύση στην προστασία της Μαγουλίτσας αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Πρόκειται για παρεμβάσεις ουσίας που εξασφάλισε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ενισχύοντας την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους.

Στον κ. Νούσιο μεταφέρθηκε η ικανοποίηση των κατοίκων για την εξέλιξη των εργασιών, αναγνωρίζοντας την έμπρακτη προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής να υλοποιήσει ένα έργο αναγκαίο που μετά από 25 χρόνια στοχεύει στην ενίσχυση των αναχωμάτων και αποκατάσταση/καθαρισμό της ευρείας κοίτης του ποταμού.

——————————————————————————————-

Με το Διοικητικό Συμβούλιο του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων Ταυρωπού συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Νούσιος.

Ο κ. Νούσιος υποδέχτηκε στο γραφείο του σύσσωμο το Δ.Σ. με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Αθανάσιο Μαρκινόκαι το συνεχάρη για τον τρόπο λειτουργίας του σ’ όλα τα επίπεδα και ειδικότερα την εφαρμογή νέων καινοτομιών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση υδάτων και το περιβάλλον, ενώ εξήρε τη λειτουργικότητα του συστήματος καταγραφής των δεδομένων της άρδευσης, του προγραμματισμού των αρδεύσεων και της ζήτησης του νερού ανά γεωγραφική περιοχή, καθώς και της αυτοματοποίησης της διαχείρισής του. Βαρύτητα δόθηκε στο μεγάλο έργο της αντικατάστασης  των διωρύγων του ΤΟΕΒ Ταυρωπού, προϋπολογισμού 11,2 εκατ. ευρώ, καθώς και σε άλλα έργα μιας και η Περιφέρεια Θεσσαλίας αποτελεί την εποπτεύουσα αρχή όλων των ΤΟΕΒ.

Συνάντηση με το ΔΣ του ΤΟΕΒ Ταυρωπού