Μια εξαιρετικά εποικοδομητική συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αργιθέας Ανδρέας Στεργίου με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη.

Κατά τη σύσκεψη, τέθηκαν όλα τα διοικητικά και οργανωτικά προβλήματα που ταλανίζουν τους μικρούς ορεινούς Δήμους, με κορυφαία αυτά της υποστελέχωσης και της τεχνικής ανεπάρκειας εξαιτίας της έλλειψης μηχανικών. Ο Γ. Γραμματέας, ως έμπειρος αυτοδιοικητικός μιας και έχει διατελέσει Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού, άκουσε με πραγματικό ενδιαφέρον όλα τα θέματα που απασχολούν την Αργιθέα και δεσμεύτηκε για καίριες παρεμβάσεις. Αξίζει να υπογραμμιστεί πως προθυμοποιήθηκε αμέσως να δρομολογήσει σημαντικές πρωτοβουλίες σε κρίσιμα ζητήματα για την περιοχή μας.

Εγκαινιάστηκε, κατά βάση, μια ουσιαστική συνεργασία μεταξύ Δήμου Αργιθέας και ΥΠ.ΕΣ., με δεδομένη την πρόθεση του Υπουργείου να ληφθούν υπόψη εμπράκτως οι ιδιαιτερότητες των απομακρυσμένων περιοχών.

Παράλληλα, ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να εκφράσει τις θερμές του ευχαριστίες στον κ. Σταυριανουδάκη για την ανταπόκριση του ΥΠ.ΕΣ. στο δίκαιο αίτημα της αλλαγής του αριθμού των αντιδημάρχων, όπως αυτό είχε τεθεί, μεθοδικά και τεκμηριωμένα, προς την ηγεσία του Υπουργείου όλο το προηγούμενο διάστημα. Αδιαμφισβήτητα, η μεταβολή αυτή διασφαλίζει την αποτελεσματικότερη λειτουργία του Δήμου και είναι η αρχή από μια σειρά θετικών βημάτων.