Κάθε Καρδιτσιώτης έχει να διηγηθεί και μία προσωπική ιστορία, μέσα σε όλα αυτά τα απίστευτα πράγματα που συνέβησαν τις τελευταίες ώρες.

Κόσμος απειλήθηκε από τους χειμάρρους, είδε τις περιουσίες του να χάνεται στα λασπόνερα, είδε τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής να εξαφανίζονται μέσα σε ένα βράδυ. Εικόνες που δεν μπορούν να αποτυπωθούν μέσα σε μερικές γραμμές. Είναι φτωχά τα λόγια να περι- γράψουν όλο αυτό που συνέβη.

Εικόνες που βλέπαμε σε ταινίες, ήρθαν και στην πόρτα μας. Και τώρα που οι εικόνες αυτές μας χτύπησαν την πόρτα, καταλαβαίνεις πόση αξία έχει η ανθρώπινη ζωή και πως όλα τα άλλα περνούν σε δεύτερη μοίρα. Ακόμη και αν μιλάμε για τους κόπους μιας ζωής.

Βράδυ Παρασκευής, τίποτα δεν προμήνυε πως θα φτάσουμε σε αυτή την καταστροφή. Το προσωπικό του «Νέου Αγώνα» στην εφημερίδα για να μπορέσουμε να κλείσουμε το φύλλο, καταγράφοντας μέχρι εκείνη την ώρα τις ζημιές που είχαν σημειωθεί σε όλο το Νομό.

Οι απανωτές διακοπές ρεύματος δεν μας επέτρεπαν να εκδοθεί το φύλλο. Η ώρα έφτασε 12.30 τα μεσάνυκτα και ευελπιστούσαμε να επανέλθει το ρεύμα για να φύγει η εφημερίδα για το πιεστήριο. Και εκεί ήρθε το πρώτο «καμπανάκι» για το τι θα ακολουθήσει. Ξαφνικά οι δρόμοι της πόλης άρχισαν να μετατρέπονται σε χείμαρροι. Η είδηση πως υπερχείλισαν τα ποτάμια και κατευθύνονται προς το κέντρο μεταδόθηκε αστραπιαία. Καταστηματάρχες κατέ- φθαναν στις επιχειρήσεις τους για να σώσουν ότι μπορέσουν.

Μέσα σε λίγη ώρα το κέντρο μετατράπηκε σε μία απέραντη λίμνη και τα νερά είχαν ορμητική διάθεση. Το νερό άρχισε να μπαίνει στην εφημερίδα και προσπαθούμε να σώσουμε ότι μπορούσαμε. Ο κόσμος τα είχε χαμένα γιατί δεν ήξερε τι να προστατέψει. Την ζωή του ή την επιχείρηση του; Κάπου στις 2 τα χαράματα πέντε καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στην οδό Βάλβη, βρέθηκαν εγκλωβισμένοι στα ρέματα.

Με τους φακούς από τα κινητά στο χέρι, εισήλθαν από την πίσω είσοδοστα γραφεία του «Νέου Αγώνα», τα οποία ήταν πλημμυρισμένα με λασπόνερα.

Εκεί περάσαμε όλο το βράδυ πάνω σε τραπέζια, καλώντας απανωτές φορές το 112 να έρθει να μας πάρει κάποιος από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Μάταια όμως.

Με το πρώτο φως της ημέρας, αναχωρήσαμε όλοι προς τα σπίτια μας, διασχίζοντας τα ορμητικά νερά. Κάθε Καρδιτσιώτης και μία ιστορία μέσα στα λασπόνερα. Όλοι μαζί θα το παλέψουμε από την αρχή για να βγούμε νικητές και θα βγούμε…

ΚΩΣΤΑΣ ΦΩΤΗΣ