ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Εδώ είμαστε και πάλι! Στην κατάλληλη εποχή επιστρέφουν στις επάλξεις οι “ΣΠΟΝΤΕΣ”, τώρα που αρχίζει πάλι η… δροσούλα! Από σαράντα και τον ανήφορο το θερμόμετρο – λένε οι Αρνιακοί – για τις επόμενες ημέρες και την άλλη βδομάδα μπορεί να φθάσει και στους σαραντα έξι!!! Μπουφανάκι να παίρνουμε, δηλαδή, όταν βγαίνουμε το σούρουπο από το σπίτι για να μην αρπάξουμε καμια πούντα τώρα με την πανδημία!

Η ειδησεογραφία απ’ ο,τι διαπιστώνουμε είναι φυσικά πλουσιότατη και προσφέρεται όχι μόνο για να γεμίσουν δημοσιογραφικές στήλες, αλλά και για τη συγγραφή σεναρίων θεατρικής επιθεώρησης! Το ζήτημα των εμβολίων και μόνο να πιάσει κανείς και τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας που έλαβαν χώρα, θα πάρει έμπνευση για να γράψει ένα σωρό πιασάρικες κωμωδίες που θα μπορούσαν να κάνουν πάταγο!

“Αρκετά ασχοληθήκαμε με την επιστήμη” βροντοφώναξε με στεντόρια φωνή ένας… κεντρικός ομιλητής σε κάποια διαδήλωση και συνέχισε υπό τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα του πλήθους τοποθετώντας τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση: “Καιρός είναι η εκκλησία να προωθήσει τα δικά της εμβόλια! Τα λείψανα των αγίων μας…”!!!

Έχουμε περάσει, όπως αντιλαμβάνεστε, σε άλλο, πολύ πιο προχωρημένο, level!!!! Επιστρέφουμε στην εποχή που ο Γαλιλαίος με τις… ανοησίες που έλεγε περι στρογγυλής γης και ήλιου που περιστρέφεται, αντιμετωπίζονταν ως επικίνδυνος μάγος και τον έσερναν στα δικαστήρια οι καρδινάλιοι!!!

Μάλιστα ο Ιταλιάνος αστρονόμος είχε πέσει σε… αιώνια δυσμένεια από τους (αυτοοριζόμενους) εκπροσώπους του θεού επι της γης! Οχι μόνο απο εκείνους τους παλιούς που αποφάσισαν οτι ο πλανήτης είναι επίπεδος και όποιος πήγαινε στην άκρη κινδυνευε να… πέσει στο χάος, αλλά και από τους σύγχρονους!

Ξέρετε πότε αποκατέστησε την τιμή του Γαλιλαίου η καθολική εκκλησία; Το 1992 ενώ τον είχε καταδικάσει από την “Ιερά Εξέταση” το 1633 με εισηγητή τον Πάπα Ουρβανό Η’!!! Ο τελευταίος τον έβαλε να γονατίσει και ν’ αποκηρύξει τις… αιρετικές θεωρίες του!!!
Χρειάστηκε να περάσουν 359 χρόνια για να παραδεχθεί ο σύγχρονος διάδοχος του Πάπα Ουρβανού (Ιωάννης Παύλος ο “Βου”) ότι είχε δίκιο ο Γαλιλαίος!

Θα μου πείτε, τι είναι 359 χρόνια μπροστά στην αιωνιότητα; Γιατί να βιαστούμε δηλαδή; Μας κυνηγάει κανείς;

Κατά τα άλλα, οπως μας ανακοινωσε με τεκμηριωμένη χαρά μέσω του… τουίτερ ο πρώην συνάδελφος και νυν βουλευτής Μπογδάνος ακυρώθηκε από την προεδρία της Δημοκρατίας η παρασημοφόρηση του διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλου που κατάφερε να σώσει τις ζωές μικρών παιδιών προσφύγων από τον πνιγμό στη θάλασσα!

Πολύ σωστή η κίνηση. Πως είναι δυνατόν να παρασημοφορηθεί ένας άνθρωπος που σώζει ζωές από κάποιους άλλους που με την πολιτική τους δραστηριότητα ρημάζουν ζωές;

Για τα υπόλοιπα; Καλά να είμαστε μέσα στις επόμενες ημέρες και τα αναλύσουμε διεξοδικώς καθέτως και οριζοντίως…

Θερμή καλημέρα σας…

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Για να το σοβαρέψουμε. Αλλο ο σεβασμός στην πίστη, άλλο η εκμετάλλευση και ο τσαρλατανισμός. Αλλο η προσευχή και οι αγωνίες ενός ανθρώπου άλλο τα “βουντού” και τα γιατροσόφια! Αλλο η ανάλυση της πραγματικότητας με βάση τη λογική και άλλο οι υπερφυσικές προσεγγίζεις που μας παραπέμπουν σε επεισόδια του “Αρχοντα των Δαχτυλιδιών”! 

Πονά το μυαλό μας…