Μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη παραχώρησε ο Νίκος Κακλαμάνος στο site  basketworld.net για την πορεία του ΑΣΚ στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας και τη δική του παρουσία.

Ας δούμε αναλυτικά το δημοσίευμα:

Το… φονικό ένστικτο είναι κάτι επίκτητο. Ή το έχεις ή όχι! Όταν είσαι γεννημένος νικητής και δουλεύεις τόσο σκληρά σαν τον Νίκο Κακλαμάνο, τότε η επιτυχία είναι δεδομένη. Σαν το παλιό, καλό κρασί, ο χαρισματικός σκόρερ παραμένει σε υψηλό επίπεδο και ήταν εκ των κορυφαίων της 14ης αγωνιστικής της Α2, “εκτελώντας” μία από τις πρώην ομάδες του, τον Κόροιβο.

Οι Θεσσαλοί πρωταγωνιστούν και φέτος, παρά το μειωμένο μπάτζετ και ο “μπόμπας” παραμένει ο ηγέτης στην καταπληκτική προσπάθεια που γίνεται από τον Χρήστο Δεληγιάννη και τους συνεργάτες του. Έχοντας 25 πόντους με 4 εύστοχα σουτ έξω από τη γραμμή των 6.75μ και 8 (!!!) ασίστ απέναντι στους Ηλείους ήταν ο απόλυτος MVP και το Basketworld.net επικοινώνησε μαζί του, αποσπώντας το σχόλιό του για το γεγονός πως ο Α.Σ.Κ. έχει μπει στο κόλπο των πλέι οφ, παίζει σε ένα νέο γήπεδο όπου χτυπάει η καρδιά της τοπικής κοινωνίας και παράλληλα κλήθηκε να αναφερθεί σε μια κατηγορία την οποία γνωρίζει όσο ελάχιστοι.

Αναλυτικά όσα μας είπε:

Για την κατάκτηση του ροζ φύλλου απέναντι στον Κόροιβο: “Προετοιμαζόμασταν για ένα μεγάλο παιχνίδι με μια ομάδα που διαθέτει ένα τα μεγαλύτερα μπάτζετ στη κατηγορία καθώς έχει αποκτήσει πολλούς και ποιοτικούς παίκτες με στόχο των πρωταθλητισμό. Όλη η εβδομάδα για μας ήταν δύσκολη καθώς είχαμε τραυματισμούς και αθλητές με ιώσεις και έτσι το έργο μας γινόταν ακόμα πιο δύσκολο. Παρόλα αυτά η ομάδα την κρίσιμη στιγμή του αγώνα έβγαλε τα περισσότερα πράγματα στο παρκέ από αυτά που δουλέψαμε και ήρθαμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα της νίκης. Βέβαια εκμεταλλευτήκαμε και τις οποίες απουσίες λόγω τραυματισμών της τελευταίας στιγμής του Κοροίβου και κερδίσαμε άνετα”.

Για το γεγονός πως ήταν ο απόλυτος καταλύτης του παιχνιδιού με 25 πόντους και 8 ασίστ, αλλά και για το αν τον εξιτάρουν τα μεγάλα παιχνίδια: “Οπως είπα προετοιμαζόμασταν για ένα μεγάλο παιχνίδι και για να κερδηθεί, έχουμε μερίδιο όλοι οι αθλητές και οι προπονητές. Οποτε για μένα καταλύτης του παιχνιδιού ήταν όλη η ομάδα για την ενέργεια και τη συγκέντρωση που έδειξε ώστε να φτάσουμε στη νίκη! Με εξιτάρει η νίκη προσωπικά εμένα και δεν κοιτάω μεγάλο ή μικρό παιχνίδι ή αντίπαλο. Δεν υπάρχει πιο ωραίο συναίσθημα όταν τελειώνει ο αγώνας να βλέπεις πλέον πάνω από 1000-1500 άτομα στη κερκίδα να χαίρονται για την ομάδα της πόλης τους”.

Για το πώς ήταν η μετάβαση από ένα μικρό και παλιό κλειστό, σε ένα ευρωπαϊκών προδιαγραφών και μεγάλο, σύγχρονο γήπεδο και αν αγωνιστικά τους πήρε χρόνο να προσαρμοστούν, απαντώντας παράλληλα και στο πώς αντιδρά η τοπική κοινωνία στην προοπτική μιας τέτοιας επένδυσης: “Σίγουρα στα πρώτα παιχνίδια δεν ήταν εύκολα για τους περισσότερους από εμάς. Σιγά-σιγά όμως συνηθίζουμε στα νέα δεδομένα και ευελπιστώ παιχνίδι με παιχνίδι να γινόμαστε καλύτεροι! Η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει σε μεγάλο βαθμό αυτή την κατάσταση και γνώμη μου είναι να έρθει και πιο πολύς κόσμος μαζί μας σε αυτό το ταξίδι γιατί όλοι μαζί μπορούμε να φτάσουμε ψηλά τη Καρδίτσα…”

Για το μυστικό του Α.Σ.Κ. που δείχνει να λειτουργεί και να είναι μια ομάδα πρότυπο σε όλα τα επίπεδα και το μυστικό του που παρόλο λόγω των δύσκολων συνθηκών στην Ελλάδα και με χαμηλωμένο μπάτζετ από την περσινή σεζόν τα πηγαίνει και φέτος εξαιρετικά: “Πρότυπο ομάδας, ισούται με πρότυπο διοίκησης! Έχουμε τη τύχη να ηγείται αυτής της προσπάθειας ο Χρήστος Δεληγιάννης, ο οποίος ήταν και είναι χρόνια μέσα στο άθλημα και γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις, μα πάνω από όλα γνωρίζει πολύ καλά το παιχνίδι! Γι’ αυτό φρόντισε σε συνεργασία με τον προπονητή μας, η ομάδα να απαρτίζεται από εξαιρετικούς χαρακτήρες με ομοιογένεια και να παντρέψουν στο αγωνιστικό σκέλος την εμπειρία κάποιον παικτών, με την ενέργεια και το ταλέντο των πιο νέων αθλητών! Άλλωστε μπάσκετ δεν παίζουν τα χρήματα και τα μπάτζετ, αλλά η δουλειά και ο ιδρώτας που θα χύσεις μέσα στο γήπεδο για να ετοιμαστείς κατάλληλα για την ώρα του παιχνιδιού”.

Για το πού οφείλεται το έντονο ενδιαφέρον που υπάρχει για την ομάδα από το κοινό της Καρδίτσας: Σίγουρα ο κόσμος μας έχει αγκαλιάσει γιατί βλέπει την προσπάθεια που καταβάλει η διοίκηση της ομάδας τα τελευταία χρόνια που κάνουν σοβαρή δουλειά μα πάνω απ’ όλα λειτουργούν με συνέπεια, φερεγγυότητα και αγάπη για το άθλημα. Άλλωστε και εμείς προσπαθούμε στο τέλος του παιχνιδιού να φεύγουν με το αίσθημα της χαράς τις περισσότερες φορές! Γι’ αυτό και εμείς ανυπομονούμε να τους δούμε και στα επόμενα εντός έδρας παιχνίδια μας και να μοιραστούμε ότι συναισθήματα μας αποκομίσει το παιχνίδι”.