Αύξηση των καλλιεργούμενων στρεμμάτων βιομηχανικής, αναμένεται τη φετινή χρονιά στον κάμπο της Καρδίτσας.

Όπως τόνισε στο «Νέο Αγώνα» ο Πρόεδρος των Ομάδας Παραγωγών Ν. Καρδίτσας «Δήμητρα» κ. Κώστας Αλεξίου, αναμένεται μία αύξηση της τάξεως του 20%.

Πέρυσι καλλιεργήθηκαν 3.600 στρέμματα, ενώ φέτος αναμένεται να φτάσουμε στα 4.500 στρέμματα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξίου.

Παράλληλα, τόνισε πως σε μια εβδομάδα σε θα ξεκινήσει η σπορά των πρώιμων και στα μέσα Μαΐου των όψιμων καλλιεργειών.

Όσον αφορά την τιμή του προϊόντος, υπογράμμισε πως υπάρχει ευνοϊκή συγκυρία, λόγω των εξελίξεων.

Να σημειωθεί ότι για το 2020, ο Νοµικός έχει ανακοινώσει από νωρίς σημαντική διαφοροποίηση των προσφερόμενων τιμών παραγωγού. Η κλίμακα τιμών, που ανακοινώθηκε και φθάνει τα 92 λεπτά το κιλό για τις εισκοµίσεις πρώτης ποιότητας, επιδοτώντας κατά κάποιο τρόπο τους παραγωγούς να κινηθούν πιο µεθοδικά προς αυτή την κατεύθυνση.

Αυξημένες τιμές στα συμβόλαια που προσέφερε για υπογραφή µε τους παραγωγούς φέτος ανακοίνωσε και η ντοµατοβιοµηχανία Damavand στη Φίλια µε στόχο αφενός την βελτίωση της ποιότητας και αφετέρου την προσέλκυση συστηματικών παραγωγών.

Η βιομηχανία δείχνει να επιμένει σε επιβράβευση της ποιότητας καθιερώνοντας αύξηση τιμής για παραδόσεις με χαμηλά ποσοστά ξένων υλών και περιορισμένα ποιοτικά ελαττώματα. Με βάση τον προτεινόμενο τιμοκατάλογο οι τιμές, που είναι συνάρτηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών και του χρόνου παράδοσης του προϊόντος, κυμαίνονται ανάλογα µε την κατηγορία από 88 µέχρι 99 λεπτά το κιλό.