ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Είδαν κι αποείδαν εκεί στην ΕΠΟ με τις αδειοδοτήσεις των ομάδων που θα συγκροτούν φέτος το πρωτάθλημα “γίγας” της super league 2 και έδωσαν αδειοδότηση σε όλους! Να κάθονται να πονοκεφαλιάζουν τώρα για τον έναν και τον άλλον;

Πάρτε όλοι άδεια, λοιπόν, για να τελειώνουμε! Κουτσοί, στραβοί, δηλαδή, όλοι στον Αγιο Παντελεήμονα! Τώρα αν κάποιοι έχουν πληρώσει για να είναι εντάξει με τις διατάξεις και τους κανονισμούς και κάποιοι άλλοι όχι, είναι μια λεπτομέρεια που δεν αφορά στους επιτελείς του ελληνικού ποδοσφαίρου! Ας πρόσεχαν!

Ο αθλητικός νόμος του Αυγενάκη πριν καλά καλά κλείσει ένα δίμηνο έγινε… “σουρωτήρι”! Όπως άλλωστε συμβαίνει με όλα τα νομοσχέδια που ψηφίζονται από τους εκπροσώπους του εθνους για να… αναβαθμίσουν το ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό!

Το έχουμε γράψει άπειρες φορές από τη στήλη εδώ και χρόνια. Ακόμη και να βρεθεί κάποιος υφυπουργός από… “παρθενογέννηση” ή από κανέναν άλλο πλανήτη και να έχει τη διάθεση να διορθώσει κάπως την μπαχαλώδη κατάσταση που επικρατεί, θα πέσει πάνω σε τοίχους και αν επιμείνει απλώς θα πάει σπίτι του!

Κουμάντο άλλωστε στη δημόσια ζωή του τόπου δεν κάνουν οι πολιτικοί.  Κουμάντο κάνουν οι μεγάλοι οικονομικοί παράγοντες! Οι έχοντες το… πακέτο! Αυτοί καθορίζουν και διαμορφώνουν το περιβάλλον αναλόγως με το εκτόπισμά τους και διάθεσή για περισσότερα κέρδη και εξουσία.

Οι πολιτικοί απλώς διεκπαιρεώνουν τις υποθέσεις τους! Μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία, βέβαια δεν πάνε χαμένοι! Ισα ίσα, ζάχαρη τη βγάζουν, ιδιαίτερα αν είναι υπάκουα παιδιά! Και έτσι η δουλειά συνεχίζεται, ανεξαρτήτως προσώπων, κομμάτων και παρατάξεων και πάμε όλο και… καλύτερα! Αναπτυσσόμεθα ιλιγγιωδώς!

Μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία, βέβαια μεγαλουργεί κι ένα ξεχωριστό είδος “τρωκτικών”! Βρίσκεται στα γρανάζια του συστήματος και στους μηχανισμούς. Επιτροπές, παρά επιτροπές, κολαούζοι και “μπάτλερ” κάθε μορφής! Από “γκολντεν μποις” μέχρι ο,τι μπορεί να βάλει ο νους που θρέφονται μέσα σ’ αυτό το σάπιο περιβάλλον!

Οι μόνοι που δεν μπορούν να επιβιώσουν μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες, είναι εκείνοι που έχουν μάθει στη ζωή τους να πορεύονται με αξιοπρέπεια και ν’ αναπνέουν καθαρό αέρα. Επίσης όσοι πιστεύουν πως τηρώντας με συνέπεια τους νόμους θα είναι εντάξει. Ερχεται πάντα η στιγμή που καταλαβαίνουν πόσο κορόϊδα υπήρξαν.

Όπως αντιλαμβάνεστε δεν μιλάμε μόνο για ποδόσφαιρο και αθλητισμό, αλλά για όλη τη δημόσια ζωή! Το ποδόσφαιρο είναι απλώς o “καθρέφτης”. Και όπως έχουμε, επίσης, γράψει πολλές φορές αν θέλει κάποιος να τεκμηριώσει συμπεράσματα για τη γενικότερη λειτουργία των θεσμών της χώρας μπορεί απλώς να παρακολουθήσει τα όσα συμβαίνουν στο μαγικό χώρο του δημοφιλέστερου των αθλημάτων!

Δεν χρειάζεται να ψάξει πουθενά αλλού, θα πάρει όλες μα όλες τις απαντήσεις…