Σε μία απέραντη λίμνη από τα νερά των ποταμών Ενιπέα, Καλέντζη, Ιταλικού και Φερσαλίτη, έχει μετατραπεί το αγρόκτημα του Δήμου Παλαμά. Τα… βλέμματα ωστόσο είναι στραμμένα
στον Βλοχό, καθώς αναμένεται μεγάλος όγκος νερού από τον ποταμό Ενιπέα, και τα επόμενα 24ωρα, χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα κρίσιμα.

Κάτοικοι αρκετών χωριών του Δήμου Παλαμά,κάνουν λόγο μεγάλες ζημιές σε φυτικό κεφάλαιο, ενώ επίσης πολλές είναι οι ζημιές σε υποδομές του Δήμου. «Να κηρυχθεί ο Δήμος Παλαμά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» Χθες το απόγευμα, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός ζήτησε να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμο Παλαμά, όπως και οι Δήμοι Πύλης και η Δημοτική Ενότητα Νέσσωνος, του Δήμου Τεμπών.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας αιτήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας την κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των Δήμων Παλαμά και Πύλης καθώς και της Δημοτικής Ενότητας Νέσσωνος του Δήμου Τεμπών μετά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, έντονες βροχοπτώσεις που επικράτησαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα, φαινόμενα τα οποία προξένησαν τεράστιες καταστροφές στο εθνικό επαρχιακό – δημοτικό και αγροτικό δίκτυο, δίκτυα ύδρευσης και εν γένει έργα υποδομής κλπ.

Χθες το πρωί ο «Νέος Αγών» βρέθηκε στον Βλοχό. Εκεί συνάντησε τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Κ. Νούσιο, το Δήμαρχο Παλαμά κ. Γ. Σακελλαρίου και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Γ. Κούκα.