«Κρανίου τόπος» θυμίζει ο χώρος του Παλέρμο, ένα μήνα μετά τις καταστροφικές πλημμύρες της 18ης Σεπτεμβρίου. Μία βόλτα στο Παλέρμο, είναι ο καλύτερος μάρτυρας για να διαπιστώσει κανείς την τραγική κατάσταση που βρίσκεται ο χώρος.

Τα λασπόνερα προκάλεσαν μεγάλες ζημιές τόσο στα γήπεδα ποδοσφαίρου, στα γήπεδα μπάσκετ, στα γήπεδα τένις, αλλά και στο ταρτάν. Ειδικά, η κατάσταση στα γήπεδα ποδοσφαίρου και γενικότερα στους χώρους πρασίνου είναι απογοητευτική και απαιτείται ολικό «λίφτινγκ».

Μέχρι στιγμής, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν προχωρήσει στην απομάκρυνση της λάσπης από τα γήπεδα μπασκετ και τένις και το ταρτάν τρεξίματος. Προσπάθειες αποκατάστασης γίνονται και στα γήπεδα ποδοσφαίρου, ωστόσο υπάρχουν σημεία στους χώρους πρασίνου που δεν μπορούν να μπουν ακόμη μηχανήματα για τον καθαρισμό της λάσπης.

Έτσι ήταν ο χώρος του Παλέρμο τις πρώτες ημέρες μετά την καταστροφική πλημμύρα

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Νέου Αγώνα», αυτό που εξετάζεται είναι να υπάρξει μια συνολική εργολαβία για τον χώρο του Παλέρμο, προκειμένου να απομακρυνθεί όλο το χώμα και να γίνουν από την αρχή οι εργασίες πρασίνου.