Συγκλονίζει το βίντεο από την αιματηρή επιχείρησης της αστυνομίας στη Λευκορωσία για τη σύλληψη 31χρονου που είχε χαρακτηριστεί «τρομοκράτης». Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σκοτώθηκε ένας αστυνομικός και ο «τρομοκράτης» Αντρέι Ζέλτσερ που εργαζόταν ως τεχνικός υπολογιστών σε αμερικανική εταιρεία.

Η KGB δεν αποκάλυψε το όνομα του άνδρα και το επάγγελμα του, αλλά τον χαρακτήρισε «τρομοκράτη». Ο όρος «τρομοκράτης» χρησιμοποιείται για να περιγράψει διαδηλωτές και όσους εκφράζουν την αντίθεσή τους στο καθεστώς του Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Στο βίντεο που μεταδόθηκε -χωρίς, όμως, να έχει επιβεβαιωθεί η αξιοπιστία του- από ανεξάρτητη πηγή φαίνεται η στιγμή της θανατηφόρας ανταλλαγής πυρών. Αποτυπώνεται η στιγμή που οι αστυνομικοί επιχειρούν να μπουν στο διαμέρισμα που έχει ταμπουρωθεί ο 31χρονος που κρατά στα χέρια του καραμπίνα. Μόλις οι αστυνομικοί μπαίνουν στο διαμέρισμα, ο 31χρονος τους πυροβολεί και τραυματίζει θανάσιμα τον αστυνομικό. Οι αστυνομικοί «απάντησαν» με πυρά και σκότωσαν τον 31χρονο.

Η μητέρα της συντρόφου του Ζέλτσερ που ήταν παρούσα στο περιστατικό δήλωσε στο Nasha Niva ότι ο 31χρονος δεν ήταν τρομοκράτης. «Δεν μπορώ να πω πολλά, είμαι σοκαρισμένη, δεν καταλαβαίνω τι συνέβη. Ο Αντρέι ήταν ένα πολύ καλό άτομο, ένας θαυμάσιος γαμπρός. Αν ήταν τρομοκράτης; Ασφαλώς και όχι» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή : reader