Λοβέρδος από την Καρδίτσα: «Πάμε για ένα μεγάλο, προοδευτικό, πατριωτικό ΠΑΣΟΚ με κυβερνητικό πρόγραμμα»

* Πρώτο βήμα οι εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου * Να μην ζητηθούν πίσω οι επιστρεπτέες προκαταβολές μέχρι το ύψος των 15.000 ευρώ * Νευραλγικός τομέας ο αγροτικός

Να μην ζητηθούν πίσω οι επιστρεπτέες προκαταβολές μέχρι το ύψος των 15.000 ευρώ που έλαβαν οι επιχειρήσεις ως στήριξη, ζήτησε από την Καρδίτσα ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος παράλληλα απηύθυνε κάλεσμα σε όλους τους Καρδιτσιώτες να προσέλθουν στις εσωκομματικές κάλπες της 5ης Δεκεμβρίου.
Ο υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος βρέθηκε στο Παυσίλυπο, όπου πραγματοποίησε προεκλογική συγκέντρωση στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θεσσαλία. Υπογράμμισε ότι θέλει το ΠΑΣΟΚ να γίνει «μαγνήτης» που θα μαγνητίσει ξανά τις μεγάλες λαϊκές πλειοψηφίες, που σήμερα υποφέρουν.
Επιστροφή του ΠΑΣΟΚ
Για να γίνει αυτό, συνέχισε, αφετηρία, αποτελεί η 5η Δεκεμβρίου. Τόνισε ότι η πολιτική διακήρυξη που έχει εκδώσει, ο πράσινος ήλιος και το όνομα του ΠΑΣΟΚ θα αποτελέσουν την «ταυτότητα» του κόμματος μετά την εκλογή του. «Είναι μια πολιτική επιλογή» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Κομματικό δημοψήφισμα
Συνέχισε λέγοντας ότι εφόσον εκλεγεί Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αμέσως θα οριστούν τρεις αντιπρόεδροι στο κόμμα. Παράλληλα μίλησε για κομματικό δημοψήφισμα, λέγοντας ότι στο πρώτο σοβαρό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη βουλή θα ζητήσει τη γνώμη όσων εγγραφούν μέλη του κόμματος μετά την 5η Δεκεμβρίου. Επίσης θα αλλάξουν οι θέσεις για την οικονομική πολιτική, τη μετανάστευση και τις πολιτικές που θα βοηθήσουν τον πολίτη να έχει καλύτερο και μεγαλύτερο εισόδημα. «Γενικά θα δείτε ένα κόμμα διαφορετικό σε θέματα εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής. Πάμε για ένα κόμμα μεγάλο, προοδευτικό, πατριωτικό και μεταρρυθμιστικό» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
Αγρότες
Αναφερόμενος στους αγρότες τόνισε ότι τον απασχολεί πολύ το αγροτικό ζήτημα καθώς ο αγροτικός τομέας είναι νευραλγικός. Περιορίστηκε λέγοντας ότι πρέπει να υπάρξουν άμεσα παρεμβάσεις στο θέμα της ενέργειας που επηρέασε όλα τα είδη στην αγροτική παραγωγή σε συνδυασμό με την άνοδο των τιμών στα λιπάσματα κλπ.
Μίλησε για «κοκτέιλ» ακρίβειας που έχει πλήξει τον αγροτικό τομέα και πρόσθεσε ότι σε μια σειρά θεμάτων (δασικοί χάρτες, τυποποίηση κλπ) καταγράφονται σημαντικά προβλήματα. «Είμαστε ένα κόμμα που υπήρξε πάντοτε δίπλα στον αγρότη. Εκείνο που τώρα χρειάζεται και η Νέα Δημοκρατία δεν το έχει πετύχει, είναι η ταχύτητα στις αντιδράσεις, όπως στις φυσικές καταστροφές, στην υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων και άλλων υποδομών» ανέφερε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι θα παρουσιαστεί ένα ολοκληρωμένο κυβερνητικό πρόγραμμα για τον αγροτικό τομέα.
«Εμείς θέλουμε να κυβερνήσουμε, δεν είμαστε μη κυβερνητική οργάνωση, ούτε ένα μικρό κόμμα του κέντρου» επισήμανε κλείνοντας.