Πρόταση με ολοκληρωμένο φάκελο για την κατασκευή του διαδημοτικού καταφυγίου αδέσποτων αναμένεται να καταθέσει το επόμενο διάστημα ο Δήμος Καρδίτσας.
Όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος Καρδίτσας στη σημερινή τηλεσυνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και απαντώντας σε ερωτήσεις για τα αδέσποτα, το θέμα προχωρά διαδικαστικά και σύντονα θα κατατεθεί ολοκληρωμένη πρόταση.
Διευκρίνισε ότι το καταφύγιο από μόνο του δεν επαρκεί για να λυθεί το πρόβλημα και χρειάζεται καμπάνια ενημέρωσης- αρχής γενομένης από τα σχολεία- για τα ζώα συντροφιάς.
Μάλιστα, ενημέρωσε πως την επόμενη εβδομάδα θα προσπαθήσει να συνεδριάσει με όλους τους κτηνιάτρους της Καρδίτσα και την Κτηνιατρική, με σκοπό τη συνέργεια και συνεργασία στο εν λόγω ζήτημα. «Και η κτηνιατρική θα πρέπει να λάβει ενεργό ρόλο στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με στειρώσεις ζώων τα υλικά των οποίων θα παρέχει ο Δήμος» είπε μεταξύ άλλων.
Αποκαταστάσεις Ιανού
Παράλληλα μετά από σχετική ερώτηση του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κ. Βασίλης Κρανιά για τις αποκαταστάσεις των ζημιών που προκλήθηκαν από τον «Ιανό» στην ευρύτερη περιοχή της Νεράιδας που δεν εντάσσονται στην εργολαβία του υπουργείου την οποία υλοποιεί η ΤΕΡΝΑ, σημείωσε πως αποφασίστηκε όλοι οι Δήμαρχοι να επισκεφθούν το υπουργείο υποδομών μαζί με την κατασκευάστρια εταιρεία με στόχο να ενταχθούν επιπλέον έργα στην εργολαβία ή να γίνει μία συμπληρωματική εργολαβία.
Γέφυρα Καλλιθήρου
Από τον ίδιο δημοτικό σύμβουλο τέθηκε εκ νέου ερώτηση για τη γέφυρα του Καλλιθήρου. Ο κ. Κρανιάς συγκεκριμένα επισήμανε ότι η γέφυρα μπαζώθηκε πρόσφατα και καταγράφει εκ νέου προβλήματα, ενώ υπάρχει ζήτημα και με την ευστάθεια του βάθρου.
Απαντώντας ο κ. Τσιάκος, σημείωσε ότι η τεχνική υπηρεσία στην αυτοψία που έκανε είχε πει ότι η γέφυρα δεν καταγράφει πρόβλημα. «Μόλις παρουσιάστηκε το πρόβλημα πήραμε απόφαση και το αποκαταστήσαμε. Τώρα υπάρχει ζήτημα με την κοίτη του ποταμού που δημιουργεί προβλήματα αποσάθρωσης. Σε συνεργασία και με την περιφέρεια, που είναι αρμοδιότητα πλέον δική της, είμαστε στη διαδικασία να δούμε το πρόβλημα. Με τον Ιανό κατέρρευσε η γέφυρα στο Αμπελικό με αποτέλεσμα να αυξηθεί από τη γέφυρα του Καλλιθήρου η διέλευση βαρέων οχημάτων» επισήμανε μεταξύ άλλων.
Έκκληση για εμβολιασμό
και τήρηση των μέτρων

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό (μάσκα, αποστάσεις κλπ) απηύθυναν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θωμάς Κόντος και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Αριστοτέλης Σπάνιας.
Απογραφή
Επίσης, κάλεσμα στους δημότες του Δήμου Καρδίτσας να συμμετάσχουν στη διαδικασία της απογραφής απηύθυνε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Τσιάκος. Σημείωσε ότι η απογραφή είναι μια διαδικασία που ενισχύει τον τόπο στον οποίο ζούμε. «Πρέπει όλοι να απογραφούμε με υπευθυνότητα για να φανεί ο πραγματικός πληθυσμός της Καρδίτσας και των χωριών μας» είπε μεταξύ άλλων.