Λουκέτο στο Παλέρμο, υπό επιτήρηση ανοιχτοί αθλητικοί χώροι

Το απόγευμα της Κυριακής στο Παλέρμο όπου πραγματικά είχε συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός δημοτών “έπεσαν” πρόστιμα των 150 ευρώ σε επτά άτομα! Από το πρωί της Δευτέρας ο Δήμος Καρδίτσας σφράγισε το Παλέρμο ενώ χθες τοποθετήθηκαν και ειδικές πινακίδες. Παράλληλα ενισχύεται η επιτήρηση ανοιχτών δημόσιων χώρων άθλησης προκειμένου να αποτραπεί η συγκέντρωση των δημοτών και βεβαίως όπου αυτό δεν επιτευχθεί θα…πέσουν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Όλη η… πόλη γίνεται ένα απέραντο γήπεδο κυρίως τα απογεύματα καθώς οι Καρδιτσιώτες κάνοντας χρήση των εξαιρέσεων των περιοριστικών μέτρων, το… ρίχνουν στην άθληση! Προφανώς το νούμερο έξι στο ειδικό έντυπο κατ’ εξαίρεση μετακινήσεων που αναφέρει “Σύντομη μετακίνηση, κοντά στην κατοικία μου, για ατομική σωματική άσκηση (εξαιρείται οποιαδήποτε συλλογική αθλητική δραστηριότητα) ή για τις ανάγκες κατοικιδίου ζώου”, δεν εννοεί ακριβώς αυτό.

Δεν εννοεί δηλαδή ότι μπορούμε με μια βεβαίωση στο χέρι, να ξεχυθούμε στους δρόμους παρέες-παρέες για ώρες… Δεν εννοεί να παίρνουμε το κατοικίδιό μας από το λουρί και να οργώνουμε δρόμους και δρομάκια σε όλη την πόλη! Επίσης δεν εννοεί να συνωστιζόμαστε στο Παλέρμο, το αθλητικό πάρκο ή σε άλλους δημόσιους αθλητικούς χώρους. Τάξη σε αυτή την παραφωνία προσπαθουν να βάλουν Αστυνομία και Δήμος.

Η Αστυνομική Διεύθυνη Καρδίτσας έχει επιδοθεί όλες αυτές τις ημέρες σε εντατικούς ελέγχους τόσο στην πόλη όσο και σε περιφερειακούς δήμους. Τα απογεύματα στην πόλη της Καρδίτσας το βάρος πέφτει στους αθλητικούς χωρους όπου παρατηρείται συγκέντρωση πολλών ατόμων. Οι αστυνομικοί προχώρησαν επανειλλημένα σε συστάσεις των πολιτών ακόμα και σε διάλυση του συγκεντρωμένου πλήθους χωρίς όμως μεγάλα αποτελέσματα αφού οι δημότες επιμένουν να… αθλούνται.