ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
ΤΗΝ ΙΔΙΑ στιγμή που ξυπνάμε και κοιμόμαστε με τη λέξη “κορωνοϊός” στο στόμα, γινονται διάφορα δεξιά κι αριστερά. Ορισμένα εξ αυτών τα περιγράψαμε και τα σχολιάσαμε από τη στήλη τις τελευταίες ημέρες. Ένα από τα θρίλερ (οπως το βαφτίζουν οι άνκορμαν αστέρες της κεντρικής τηλεοπτικής σκηνής), παίζεται στις γνωστές συνεδριάσεις του Eurogroup!
ΞΕΡΕΤΕ εκεί που μαζεύονται οι υπουργοί οικονομικών των κρατών που συγκροτούν την Ευρωπαϊκή Ενωση, εκεί όπου οι λέξεις αλληλεγγύη και κοινωνική πολιτική είναι γραμμένες στους τοίχους και στις πόρτες του κτιρίου! Εκεί, βρε, που έπαιζαν σφαλιαρίτσες με τον Γιούνκερ ο Βενιζέλος, ο Σαμαράς, αργότερα ο Alexis που έβγαλε και… έρπη απο τη στεναχώρια του και τώρα οι νύν εκπρόσωποι της ελληνικής πολιτείας!
ΘΑ ΕΧΕΤΕ πληροφορηθεί τελευταία ότι γίνεται ο κακός χαμός διότι οι χώρες του βορρά με προεξάχουσες τη Γερμανία και την Ολλανδία, αρνούνται να υιοθετήσουν την πρόταση των χωρών του νότου για εκδοση “κορωνοομολογου” και την απο κοινού αντιμετώπιση της κρίσης! Αλλο η πανδημία, άλλο τα… λεφτά!

ΕΚΕΙ λοιπόν, στην αγαπημένη αυτή παρέα έσπευσαν και οι δικοί μας προχθες να ζητήσουν μια μικρή χάρη. Να παραταθεί η περίοδος προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς λόγω των μη εξυπηρετούμενων δανείων και πέραν του Απριλίου!
ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ και οι δανειστές μας, άκουσαν με μεγάλη προσοχή τους εκπροσώπους μας στο Eurogroup, προβληματίστηκαν ιδιαιτέρως, ήπιαν δυο τρείς γερές ρουφηξιές καπουτσίνο μπροστά απο τους υπολογιστές της τηλεδιάσκεψης, έκαναν τους σχετικούς υπολογισμούς και… αρνήθηκαν ευγενικά!
“ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ πολύ να βοηθήσουμε, αλλά δυστυχώς ρε παιδιά δεν βγαίνουμε. Κινδυνεύει να κλονιστεί το σύστημα και να δημιουργηθεί μια κουλτούρα μη πληρωμών. Οποτε, άλλη φορά…” είπαν οι εταίροι και οι… εταίρες μας…
ΤΟ ΑΝ έβγαλαν έρπη οι αρμόδιοι υπουργοί της χώρας μας και τα τεχνικά μας κλιμάκια από τη στεναχώρια τους ακούγοντας την απάντηση στο αίτημά τους, δεν το γνωρίζουμε. Θα το μάθουμε τις επόμενες ημέρες. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι θα πρέπει να ετοιμαζόμαστε ως… ιθαγενείς να βρούμε εναλλακτικές αν βγουν τα σπίτια μας σε πλειστηριασμό.
ΠΟΙΕΣ εναλλακτικές; Μα να βρούμε σπίτι. Η έστω μια… δομή να μας φιλοξενήσει διότι να μην ξεχνιόμαστε πρέπει να μένουμε σπίτι αυτό τον καιρό λόγω πανδημίας και μάλιστα να είμαστε ήσυχοι και πειθαρχημένοι…
ΑΝ μας το πάρουν το σπίτι, θα πρέπει να βρούμε άλλο γιατι μπορεί αν μείνουμε στο δρόμο, να φάμε και κανένα πρόστιμο ή και φυλάκιση από τους άγρυπνους φρουρούς καθώς θα παραβιάζουμε τα μέτρα της πολιτικής προστασίας για την καταπολέμηση του ιού!  Οπότε κανονίστε την πορεία σας…

H ΕΡΩΤΗΣΗ: Πότε γίνεται η συγκομιδή του… σανού;

ΤΟ ΡΗΤΟ: Σε τι χρειάζεται ένα σπίτι αν δεν έχεις έναν υποφερτό πλανήτη να το βάλεις επάνω». Χένρι Ντέιβιντ Θορώ – Αμερικανός συγγραφέας

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Να ρωτήσουμε κάτι ρε παιδιά καλοπροαίρετα. Μένουμε όλοι σπίτι αυτό τον καιρό ή μόνο το… πόπολο; Πειθαρχούμε άπαντες στα μέτρα που εφαρμόζει η πολιτική προστασία υπο την απειλή προστίμων ή μήπως υπάρχουν κι αυτοί που έχουν… “ελευθέρας διαρκείας”;
Βολτες
Απ’ ο,τι βλέπουμε τις τελευταίες ημέρες που εμείς είμαστε σπιτάκι και ετοιμαζόμαστε να περάσουμε τη Μεγάλη Εβδομάδα στο… μπαλκόνι ή στην αυλή, κάποιοι κόβουν βόλτες σε όλους τους δρόμους της Ελλάδας μεταφέροντας αυτά τα καλαίσθητα… ανεμογεννητριάκια των 120 μέτρων ύψους!
Φροντίζει…
Η καλή μας… SIEMENS αλλά καθώς και άλλες εταιρίες δικών μας “επενδυτών” φροντίζουν τούτες τις δύσκολες ώρες για για εμάς και το μέλλον μας. Και κυρίως για την αισθητική, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής. Τα Αγραφα ως γνωστόν είναι ένας από τους τόπους όπου θα τοποθετηθούν αυτά τα… κοσμήματα της “πράσινης ανάπτυξης”!
Ηρωες…
Η φωτογραφία είναι χθεσινή. Απο το δρόμο Λαρίσης – Τυρνάβου. Δεν γνωρίζουμε κατά που κατευθύνεται αυτό το κομβόι αλλά γενικώς τις τελευταίες ημέρες γίνεται ο χαμός στις μετακινήσεις! Φυσικά χωρίς… προστιμα και διάφορα άλλα αλλά και με την προστασία από την αστυνομία! Ειπαμε, αυτό τον καιρό μένουμε σπίτι, αλλά αυτοί που εργάζονται με ρίσκο την προσωπική τους υγεία και των αγαπημένων τους, οι ήρωες είναι στο δρόμο και φροντίζουν για την… ανάπτυξή μας.

«Ενημερωθείτε υπεύθυνα»

Φυσικά για τις… περαντζάδες που γίνονται στους εθνικούς και επαρχιακούς δρόμους της Ελλάδας αυτή την εποχή δεν θα ακούσετε την είδηση απο τα… κεντρικά δίκτυα. Αυτοί ασχολούνται ΜΟΝΟΝ με τις… καταμετρήσεις, τις καμπύλες και τα γραφήματα για τον ιό!  Πέρα από την εκστρατεία “μένουμε σπίτι” έχουμε και καμπάνια φόβου και πανικού όχι μόνον για να πέρνουμε τα μέτρα μας αλλά κυρίως να καθόμαστε ήσυχοι – ήσυχοι στις φωλίτσες μας και να μην μιλάμε για πολλά! Γι’ αυτό όπως έγραψε χθες στο κεντρικό του άρθρο ο “ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ” προσέξτε και “ενημερωθείτε υπεύθυνα”. Ιδιαίτερα αυτό το διάστημα είναι ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη. Το νου σας…