ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
ΚΑΛΗΜΕΡΑ κατεχόμενες και κατεχόμενοι. “Μένουμε σπίτι” σύμφωνοι! Προστατευόμαστε, προστατεύουμε τους αγαπημένους και τους διπλανούς μας, δεν φοβόμαστε και παίρνουμε όλα τα μέτρα προφύλαξης, σύμφωνοι και πάλι.
ΝΑ ρωτήσουμε κάτι όμως. Μένουμε σπίτι και ταυτόχρονα δεν λέμε λέξη σε ο,τι τρελό δρομολογείται στις πλάτες μας με πρόφαση την πανδημία του κορωνοϊού; Αν είναι έτσι, να προσαρμόσουν παρακαλώ οι αρμόδιοι τα κοινωνικά σποτάκια (τα οποία αν και… “δωρεάν” τα χρυσοπληρώσαμε!) αναλόγως!
ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ μια κατεύθυνση. Το “μένουμε σπίτι” θα πρέπει να διαφοροποιηθεί ως εξής: “Μένουμε σπίτι και ταυτόχρονα βγάζουμε το σκασμό”! Δηλαδή ακούμε μόνο Τσιόδρα, Χαρδαλιά, διαγγέλματα του πρωθυπουργού, άντε κάποιες επισημάνσεις της αντιπολίτευσης και μετά κάνουμε το σταυρό μας, ανάβουμε το καντηλάκι και πέφτουμε για ύπνο ήσυχοι για το μέλλον μας που είναι σε στιβαρά χέρια…
AN είναι έτσι η οδηγία να μας το πείτε ρε παιδιά να ξέρουμε κι εμείς τι θα κάνουμε. Να βάλετε και τον μίστερ “στην υγειά μας” να κάνει το σχετικό διαφημιστικό σποτ αναπροσαρμόζοντας το αναλόγως σε σχέση με το προηγούμενο που μας βομβαρδίζει το κεφάλι από το πρωί ως το βράδυ. Να λέει “μένουμε σπίτι και δεν βγάζουμε κιχ για να μην ενοχλούμε…”ΤΟ πολύ – πολύ να ρίχνουμε κανα… ζεϊμπέκικο βλέποντας την εκπομπή του ή να βγαίνουμε στο μπαλκόνι, να κάνουμε καμια καντάδα να χειροκροτάμε ή να ψέλνουμε ύμνους…
ΤΟ ΟΤΙ μας θέλουν έτσι είναι βέβαιο. Στρατιωτάκια, ήσυχα, αμίλητα κι ακούνητα. Να καθόμαστε στ’ αυγά μας! Στη ζεστή φωλίτσα μας! Αποδείχθηκε και κατα την χθεσινή ημέρα στις δράσεις που έλαβαν χώρα σε όλη την Ελλάδα μ’ αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας! Αυτή, ντε, τη δημόσια υγεία που την έκαναν… μπίζνα!!!

ΕΝΩ οι αλληλέγγυοι πολίτες στους γιατρούς και υγειονομικούς της χώρας ήταν προσεκτικότατοι με όλα τα μέτρα προφύλαξης, δια αντιπροσώπου και αραιά, έπεφταν τα πρόστιμα βροχή!!!
ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ μας μάλιστα όπως διαβάζετε στα σχετικά ρεπορτάζ έριξαν πρόστιμο σε φιλάθλους της Αναγέννησης που πήγαν στο νοσοκομείο να δώσουν αίμα και είχαν μάλιστα και τα σχετικά έγγραφα!
Η ΜΕΓΑΛΗ πλάκα είναι ότι αυτοί που έφαγαν πρόστιμο είχαν όλα τα μέτρα προφύλαξης κι αυτοί που τους έγραφαν, κάποιοι βρίσκονταν εκεί χύμα στο κύμα χωρις γάντια και μάσκες!!!
ΟΠΩΣ διαπιστώνουμε, το πράγμα αρχίζει να ξεφεύγει. Κάποιοι εκμεταλλευόμενοι την έκτακτη κατάσταση και τα μέτρα που έχουν ληφθεί, έχουν ξεπεράσει τον εαυτό τους! Σε λίγο μπορεί να δούμε κανέναν αστυνομικό στο σαλόνι να μας γράφει γιατί πήγαμε… τουαλέτα χωρίς να στείλουμε SMS!!!

Η ΕΡΩΤΗΣΗ: Τώρα που ελευθερώθηκε ο Γιάννος δεν πρέπει να βγούμε ένα… μπαλκόνι;

ΤΟ ΡΗΤΟ: «Η σπηλιά που φοβάσαι να μπεις κρύβει τον θησαυρό που ψάχνεις». Τζότζεφ Κάμπελ – Αμερικανός καθηγητής

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Αυτό που συνέβη χθες στην πύλη του Νοσοκομείου Καρδίτσας είναι πραγματικά απαράδεκτο. Έκοψαν πρόστιμα σε παιδιά που πήγαν να δώσουν αίμα σε μια περίοδο που γίνεται έκκληση απ’ όλη την επιστημονική κοινότητα!!!
Από το τίποτα!
Το θέμα, όπως ήταν επόμενο πήρε διαστάσεις και μάλιστα πανελλήνιες! Διότι ενώ όλα κυλούσαν καλά, ενώ η δράση για την Παγκόσμια Ημέρα υγείας έγινε και ολοκληρώθηκε σωστά, προσεκτικά και με όλα τα μέτρα προφύλαξης, φρόντισαν όσοι είχαν αυτή την “έμπνευση” μ’ αυτή την ενέργεια να δημιουργήσουν ζήτημα από το τίποτα!
Αψογοι
Απολύτως δικαιολογημένη η αγανάκτηση που εκφράστηκε και με σχετικές ανακοινώσεις. Ημασταν εκεί για το ρεπορτάζ και καταθέτουμε και την προσωπική μας μαρτυρία. Ουδείς απο όσους συγκεντρώθηκαν στη δράση έκανε κάτι πέρα από τα όσα προβλέπονται από τις οδηγίες και τα έκτακτα μέτρα. Αψογοι ήταν όλοι τους και μεταξύ αυτών και τα παιδιά απο το σύνδεσμο της Αναγέννησης!
Το “ευχαριστώ”!
Την ώρα που ολοκληρώθηκε η δράση με τις ομιλίες των γιατρών και την ανάρτηση των πανό, την ώρα που αποχώρησαν οι περισσότεροι ήρεμα κι ωραία, ξεκίνησε… επιχείρηση επιβολής προστίμων και κοπής κλήσεων στους φιλάθλους της Αναγέννησης που είχαν μείνει στο τέλος για να δώσουν αίμα!!! Δηλαδή ήταν το… ευχαριστώ για την πρωτοβουλία τους να συμπαρασταθούν στους γιατρούς και να συμβάλλουν με τις δυνάμεις τους. Ελεος…

Η αλληλεγγύη στην πράξη

Ενώ, λοιπόν, χθες κάποιοι δαιμονοποίησαν την κίνηση των φιλάθλων της ΑΣΑ να προσέλθουν στο νοσοκομείο και με όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης να συμπαρασταθούν στους γιατρούς και τους νοσοκομειακούς και ταυτόχρονα να δώσουν και αίμα, εμείς από τη στήλη θα τους πούμε ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ για την πρωτοβουλία τους! Διότι από τέτοιες πρωτοβουλίες που έρχονται μάλιστα και απο νέους ανθρώπους παίρνουμε έμπνευση και νικάμε καταρχήν το φόβο. Δείχνουν το δρόμο ότι η συλλογικότητα και η αλληλεγγύη πρέπει να εκφράζονται στην πράξη κι όχι μόνο στις κουβέντες και απο μακριά. Μπράβο, λοιπόν, στα παιδιά και φροντίστε οι αρμόδιοι να σβήσετε τα πρόστιμα σήμερα…