Πορεία ενάντια στην τοποθέτηση αιολικών πάρκων στις παρθένες κορυφογραμμές των Αγράφων πραγματοποίησαν χθες μαθητές της Καρδίτσας.
Οι μαθητές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της μαθητικής συνέλευσης, αρχικά συγκεντρώθηκαν περί τις 11.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης απ’ όπου ξεκίνησε πορεία στους δρόμους της πόλης με πανό και συνθήματα.
Σε ανακοίνωση της μαθητικής συνέλευσης τονίζεται: «Τον τελευταίο καιρό έχει αναδεχθεί το ζήτημα της τοποθέτησης αιολικών πάρκων στις παρθένες και απάτητες κορυφογραμμές των Αγράφων από διάφορες εταιρίες-κατακτητές, που έχοντας ως όπλο την νομιμότητα που τους παρέχει η αστική δικαιοσύνη θέλουν να κερδοσκοπήσουν καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον.
Αρχικά αυτό το έργο-καταστροφή έχει να επιφέρει μόνο επιβλαβείς καταστάσεις για την φύση. Το παραμύθι της πράσινης ανάπτυξης καταρρίπτεται αφού είναι αποδεδειγμένο πως οι ανεμογεννήτριες δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα εργοστάσια που καίνε λιγνίτη για την κάλυψη ηλεκτρικού ρεύματος ισα ισα τα ενισχύουν.
Επίσης για την ολοκλήρωση του έργου προβλέπεται η καταστροφή αυτής της αλπικής ομορφιάς από την εγκατάσταση αιολικών εκτρωμάτων. Η χλωρίδα θα καταστραφεί αφού όλη η περιοχή θα τσιμεντωθεί για την δημιουργία κατάλληλου εδάφους για τα έργα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την μετανάστευση ή ακόμη και τον θάνατο των άγριων ζωών της περιοχής. Ακόμα, πολλοί κτηνοτρόφοι της περιοχής θα χάσουν την δουλεία τους αφού τα βοσκοτόπια τους και τα όμορφα τοπία θα αντικατασταθούν με βιομηχανικές ζώνες.
Είναι αποδεδειγμένο ότι τα λεγόμενα των επενδυτών και των υποστηρικτών τους για φθηνότερο ρεύμα δεν έχουν βάση αφού μέσω των παραδειγμάτων από την Εύβοια και άλλων περιοχών της Ευρώπης οι κάτοικοι είδαν μηδαμινή διάφορα στο λογαριασμό του ρεύματος.
Εμείς ως μαθητές που αγαπάμε το περιβάλλον που μεγαλώσαμε, αντιστεκόμαστε στα σχεδία των επενδυτών για την καταστροφή των βουνών μας και στηρίζουμε τον αγώνα που γίνεται για την προστασία τους».