ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ του “ΝΕΟΥ ΑΓΩΝΑ”, μέσα στον… προεκλογικό (και μετεκλογικό) χαμό, επισκέφθηκαν για άλλη μια φορά τα παιδιά που πήραν την πρωτοβουλία να διοργανώσει η Καρδίτσα (μέσω του ΣΕΒΑΣ) το πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων αθλητών και αθλητριών του στίβου!

ΜΙΑ σημαντική διοργάνωση που πέρα από το αγωνιστικό ενδιαφέρον που συγκεντρώνει θα καταστήσει την πόλη επίκεντρο σε όλη την Ελλάδα αφού οι επισκέπτες θα ξεπεράσουν τους 2.000!!! Για μια ακόμη φορά οι άνθρωποι του ΣΕΒΑΣ Καρδίτσας εξέφρασαν τα παράπονά τους για την κατάντια του Σταδίου απο πλευράς λειτουργικότητας και υποδομών…

ΕΠΙΣΗΣ την αγανάκτησή τους για το γεγονός ότι δεν υλοποιήθηκε καμία (μα καμία όμως!) υπόσχεση απ’ αυτές που έδωσαν οι θεσμικοί φορείς εδώ και μήνες. Το “εξαφανιζόλ” ακολούθησε τις… κατα τόπους αυτοψίες που πραγματοποιήθηκαν για να καταγραφούν τα προβλήματα και να αντιμετωπιστούν… Μην τον είδατε, μην τον συναντήσετε τον Κίτσο το λεβέντη τον καραμπουζουκλή!!!

ΩΣ δημοσιογραφικό μετερίζι που δίνει μάχες για την περιοχή, απο τότε που πρωτομπήκε στο πιεστήριο, η εφημερίδα μας φυσικά κατέγραψε τα παράπονα και την αγανάκτηση των συμπολιτών. Δεν είναι, όμως, ούτε η πρώτη φορά, ούτε η τελευταία που το κάνει και παίρνει θέση αναδεικνύοντας τα προβλήματα και θέτοντας τους καθ’ ύλην αρμόδιους προ των ευθυνών τους…

ΩΡΕΣ ώρες χωρίς καμια διάθεση να ευλογήσω τα γένια μας, έχω την αίσθηση πως αν δεν υπήρχε και ο “ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ” να γράφει και να ξαναγράφει η Καρδίτσα θα ήταν σε ακόμη χειρότερη κατάσταση! Εδώ για τα αυτονόητα πρέπει να παίρνεις “κράνη, όπλα και παλάσκες” και να είσαι μόνιμα σε θέση μάχης, με κίνδυνο βέβαια κάποια στιγμή να απυαδήσεις και ν’ αναφωνήσεις: “Ρε άντε να… χαρείτε…!!!”

ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΜΕ λοιπόν στο χιλιοειπωμένο και χιλιογραμμένο: Μόνο αν είναι σε πλήρη εγρήγορση οι πολίτες (στην προκειμένη περίπτωση οι αθλητές και οι σύλλογοι) και δεν τους αφήνουν σε χλωρό κλαρί τους “εκπροσώπους” τους μπορεί να γίνει κάτι στον τόπο…

ΑΝ περιμένουν μόνον τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ κι αυτοί να είναι… φοβισμένοι και αδρανοποιημένοι μην τυχόν και στοχοποιηθούν, δεν γίνεται τίποτα. Με συλλογική αντιμετώπιση λύνονται τα προβλήματα που αφορούν στο σύνολο!

ΤΑ ΜΜΕ βεβαίως οφείλουν χωρίς να κάνουν την καρδιά κανενός να ελέγχουν την εξουσία και να απαιτούν λύσεις! Αυτός είναι ο ρόλος τους. Το ίδιο όμως πρέπει να κάνουν ακατάπαυστα και οι πολίτες για να υπάρχει αποτέλεσμα.

Με το “κρύψου και φώναξε” δεν πήγε κανένας τόπος μπροστά…

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΑΤΣΑΡΑΣ