ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Σήμερα (19/8) στα γραφεία της ΕΠΟ στο Γουδί θα συνεδριάσει, λέει, η Εκτελεστική Επιτροπή και θ’ αποφασίσει για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων, αλλά και για τον τρόπο διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής…

To πρώτο ερώτημα που τίθεται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι αν θα… αποφασίσει ή θα αναβάλει την απόφασή της! Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Αυτό θα κριθεί απο τους… συσχετισμούς που υπάρχουν κι όχι από το ενδιαφέρον για την καλυτέρευση των συνθηκών του ποδοσφαίρου.

Όπως δηλαδή συμβαίνει διαχρονικά, ανεξαρτήτως ποιοι διοικούν την ΕΠΟ. Δεν έχει να κάνει δηλαδή με τη σημερινή κατάσταση, το ίδιο πνεύμα επικρατεί πάντα. Οπως διοικείται η δημόσια ζωή αυτού του τόπου, έτσι διοικείται και το ποδόσφαιρο οπότε δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει ο,τιδήποτε συμβαίνει.

Δεν παίρνουμε όρκο, λοιπόν, για το αν θα βγάλουν απόφαση σήμερα οι σύμβουλοι για την αναδιάρθρωση και τη Γ’ Εθνική. Μπορεί να το πάνε πιο πίσω. Σε ποιον θ’ απολογηθούν άλλωστε;

Ή μήπως θα είναι η πρώτη φορά που πάει πίσω μια απόφαση για την διάρθρωση των πρωταθλημάτων; Παλιό το έργο όσο παλιό και το ποδόσφαιρο στη χώρα μας! Εδώ έχουν γίνει αναδιαρθρώσεις κατα την εξέλιξη μιας σεζόν!

Σε κάθε περίπτωση και τα δύο αυτά θέματα που είναι προς συζήτηση για την Εκτελεστική Επιτροπή σήμερα, ενδιαφέρουν άμεσα την Αναγέννηση και τις άλλες δύο ομάδες βέβαια (Ατρόμητος Παλαμά και ΑΟ Σελλάνων) που συμμετέχουν στη Γ’ εθνική.

Η αναδιάρθρωση που έχει να κάνει με την κατάργηση της football league ως ενδιάμεση κατηγορία και τη διατήρηση τριών εθνικών. Και βεβαίως η διάρθρωση των ομίλων της Γ’ Εθνικής. να δούμε δηλαδή αν η Αναγέννηση θα χει τη δυνατότητα σε περίπτωση που καταφέρει να χτυπήσει άνοδο να διεκδικήσει την επιστροφή στη Β’ Εθνική και να δούμε επίσης σε ποιον όμιλο θα παίζει!

Μ’ αυτά που διάβασαν τα ματάκια μας τις τελευταίες ημέρες δεν αποκλείεται να τη δούμε ν’ αγωνίζεται στη νέα σεζόν όχι απλά με την Κοζάνη και τo Aμύνταιο αλλά στα… οχυρά του Ρούπελ! Τίποτα δεν είναι απίθανο και αδύνατο σ’ αυτό το μαγικό κόσμο του ελληνικού φουτ μπολ!

Εδώ έχει αλλάξει η γεωγραφία της χώρας με τις συγχωνεύσεις των ομάδων. Αλλιώς τους μάθαμε τους νομούς και τις πόλεις στο σχολείο, αλλιώς εξελίχθηκαν αθλητικά! Η Κασσάνδρα Χαλκιδικής πήγε στο Βόλο, ο Βόλος πήγε στη Δράμα, η Πίδνα Κίτρους στο Βόλο, η Λάρισα στη Λήμνο (μπάσκετ) για να μην αναφερθούμε στις γειτονικές… μετακινήσεις (Φλαμούλι στα Τρίκαλα κλπ)!!!

Περιμένουμε με αγωνία τους “σοφούς”, λοιπόν, σήμερα (ή όποτε δεήσουν) να δούμε τι… γεωγραφία θα μας παρουσιάσουν!

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Σ’ όποιον όμιλο και να παίξει η Αναγέννηση, θα πρέπει να προετοιμαστεί αναλόγως σε όλα τα επίπεδα. Μάλλιασε η γλώσσα μας να το λέμε και πόνεσε το χέρι μας να το γράφουμε. Μετά τις αλλαγές που έγιναν στη διοίκηση, αυτή είναι που καθορίζει την τύχη της και ουδείς άλλος.

Να θωρακιστεί
Δεν θα είναι η ομάδα στη νέα σεζόν ο γνωστός… καρπαζοεισπράκτορας που την είχαν καταντήσει πέρσι στη Γ’ Εθνική όπου έκαναν πάρτι στο “πτώμα” της ολα τα χωριά και οι συνοικίες της Θεσσαλίας. Αλλά για να είναι αυτή που πρέπει, η πραγματική Αναγέννηση που θα χτυπήσει άνοδο, πρέπει να θωρακιστεί παντού!

Πρώτης γραμμής
Για το διοικητικό τα είπαμε πολλές φορές. Θα τα ξαναπούμε άλλες τόσες αν χρειαστεί χωρίς να κουραζόμαστε. Οργάνωση, διακριτοί ρόλοι, σοβαρή διαχείριση της καθημερινότητας. Για το αγωνιστικό; Παίκτες πρώτης γραμμής σε κάποιες νευραλγικές θέσεις.

Προσεκτικές
Κατά τη γνώμη μας δεν θέλει πολλές κινήσεις ακόμη η ομάδα, αλλά θέλει λίγες, προσεκτικές και ουσιαστικές σε θέσεις κρίσιμες με παίκτες ποιότητας που θα δώσουν το κάτι παραπάνω.

Ενίσχυση
Η ομάδα αυτή τη στιγμή με τις μεταγραφές που έγιναν και τη διάρθρωσή της την αγωνιστική, δεν είναι φυσικά άσχημη κι ας έλεγαν ανοησίες όσοι πήραν το αποτέλεσμα του φιλικού στη Λάρισα με τον Ηρακλή για να βγάλουν συμπεράσματα. Θέλει όμως κι άλλη ενίσχυση και αυτή πιστεύουμε ότι θα γίνει μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα…

——————————————-

Η ΕΡΩΤΗΣΗ: Το… Καϊματκτσαλαν πόσο απέχει από το Αμύνταιο;

ΤΟ ΡΗΤΟ: «Ένα λάθος που επαναλαμβάνεται περισσότερο από μία φορά είναι απόφαση» – Πάολο Κοέλιο -Βραζιλιάνος συγγραφέας