Την επιθυμία του να επιστρέψει στην Καρδίτσα και ν’ αγωνιστεί στον ΑΣΚ στο τελείωμα της καριέρας του, εξέφρασε ο Γιάννης Μπουρούσης σε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στη Nova.
Ο σπουδαίος συμπολίτης διεθνής μπασκετμπολίστας που έκανε μια τρομερή καριέρα σε υψηλότατο επίπεδο στο χώρο του μπάσκετ μίλησε για πολλά στον Γιώργο Συρίγο
Ας απολαύσουμε τη συνέντευξή του αναδημοσιεύοντας τη όπως αυτή προβλήθηκε στο novasport.gr:
Από τις Κανάριους νήσους ο Γιάννης Μπουρούσης συνομίλησε με τον Γιώργο Συρίγο για την κατάσταση που βιώνει η ανθρωπότητα, πως περνάει τον χρόνο του, την Καρδίτσα, την Εθνική, τις ελληνικές ομάδες. Από την Κίνα, στην Ελλάδα και πίσω στην Ισπανία και στην βεράντα του σπιτιού του στο Λας Πάλμας…
”Δεν ξέρω που θα κλείσω την καριέρα μου και πότε θα την κλείσω ,είναι θέμα διάθεσης, να μπεις και να προσφέρεις στην ομάδα” είπε ο αρχηγός της Εθνικής που φτάνει τα 36 αλλά αντέχει
Για τη ζωή την Ισπανία με τον ιό:
”Τυχερός είμαι, μίλησα με τον Δημήτρη Σιόβα και εκεί που κατοικεί δεν μπορεί να πάει μέχρι γωνία, υπάρχει στρατός παντού, και εδώ στο νησί, αλλά τα κρούσματα δεν είναι πολλά, περίεργη η κατάσταση αυτή που ζούμε”.
Για τη ζωή με τις κόρες στο σπίτι:
”Παίζουμε με κούκλες, ήρθα πιο κοντά με τα παιδιά μου, έλειπα στην Κίνα, μπράβο στη γυναίκα μου, τόσα χρόνια μεγαλώνει τις κόρες μου, καταλαβαίνω πως είναι πολύ δύσκολο. Μπήκαμε στην νοοτροπία και αρχίζω και μαθαίνω. Καταλαβαίνει η μεγάλη τι συμβαίνει, αλλά το διασκεδάζουν με τους γονείς το”.
Για τις διοργανώσεις που είναι στον αέρα:
”Όλες τις αποφάσεις θα τις πάρουν άλλοι. Σε 1.5 μήνα θα είναι δύσκολο, υπάρχει περίπτωση να τραυματιστείς, δεν έρθεις σε κανονικούς ρυθμούς. Θα ξέρουμε σε περίπου 6 μέρες,. Σίγουρα θα υπάρξουν κρούσματα, ένας θα κολλήσει και πάλι από την αρχή. Πρέπει να σταματήσει το πρωτάθλημα για θα έχουμε μεγαλύτερο πρόβλημα αργότερα. Δεχτήκαμε την μείωση, υπογράψαμε χαρτιά, αλλά το να παίξουμε το θεωρώ τρελό. Γιατί να ασχοληθεί ο κόσμος με τον αθλητισμό, έχουν χαθεί άνθρωποι…Υπάρχει περίπτωση να μην κολλήσει κανείς, στα αεροδρόμια, έχουμε οικογένειες και πρέπει να τους προστατέψουν. Είναι πολύ δύσκολο να ξεκινήσει το καλύτερο και πιο οργανωμένο πρωτάθλημα στην Ευρώπη στην Ισπανία, δεν είναι οικονομικό το θέμα, είναι θέμα υγείας, αν κολλήσει κάποιος θα πρέπει να σταματήσει ξανά το πρωτάθλημα
Για τον πατέρα μου στην Καρδίτσα:
”Στηρίζω την διοίκηση της Καρδίτσας, θα ήθελα να παίξω στην ομάδα, καθώς θα ήθελα να με δει και ο πατέρας μου, που τον έχασα πριν από 4 μήνες. Θα ήθελα να κάνω δώρο στους γονείς μου, να με δει ο πατέρας μου να παίζω, δεν ερχόταν στο γήπεδο, με στήριζε από μακριά. Θα ήταν ωραίο να παίξω για την πόλη μου και να βοηθήσω την ομάδα. Έχω υποχρέωση να αγωνιστώ. Αν τα γόνατα μου αντέξουν και θα συνεχίσω να παίζω”.
Για Ευρωλίγκα:
”Η Εφες ξεχώρισε, η ΤΣΣΚΑ βασιζόταν από τον Τζέιμς, δεν βγήκαν οι παίκτες στον Δημήτρη Ιτούδη, η Φενέρμπαχτσε παρουσίασε πολλά προβλήματα. Περίμενα ομάδες να πάνε καλύτερα, ο Παναθηναϊκός είχε δυνατότητες αλλά τα χάλασε στο τέλος. Με την έλευση του Γιώργου Μπαρτζώκα στην ομάδα, ο Ολυμπιακός έδειξε καλύτερα σημάδια, οργανώθηκε περισσότερο”.
Για τον Παναθηναϊκό:
”Πήγα στον Παναθηναϊκό μετά από σούπερ σεζόν, αν έμενα Βιτόρια, θα έκανα ξανά φοβερή σεζόν, ο Πασκουάλ ήθελε άλλα πράγματα από μένα στην ομάδα, κάποιες στιγμές δεν πετυχαίνουν, παίζει ρόλο η χημεία”.
Για τη Βιτόρια και τον Περάσοβιτς:
”Υπήρχε χημεία, αν ήμουν πρόεδρος θα έπαιρνα τον Περάσοβιτς και θα τον άφηνα να δουλέψει σε οποιαδήποτε ομάδα. Είχε σπουδαίους παίκτες η ομάδα. Μας στοίχησαν κάποιες απουσίες στο Φάιναλ Φορ που βρεθήκαμε, (Κοσέρ, Σενγκέλια). Ο καθένας ύστερα έκανε την επιλογή του. Δυστυχώς έτσι ήρθαν τα πράγματα και αποχώρησαν αρκετοί παίκτες από την ομάδα. Έχει πανέξυπνο πρόεδρο ο σύλλογος, ο Περάσοβιτς είχε εξαιρετική σχέση με τους όλους τους παίκτες. Με μαστίγιο και χωρίς!
Για τον Λάσο:
Έχει κάτι που δεν έχει ο Περάσοβιτς, χάναμε και την άλλη μέρα παίζαμε ποδόσφαιρο, κάναμε ήττα εκτός προγράμματος, πηγαίναμε να χαλαρώσουμε, κέρδιζε τον παίκτη, πιο ευέλικτος”.
Για την Εθνική:
Την αγαπάω πολύ, είχα πάρει την απόφαση, δεν πετύχαμε τους στόχους μας, δεν είχαμε σωστή χημεία, όλοι φταίμε, εύχομαι στο άμεσο μέλλον να βγούμε μπροστά”.