Νέος εξοπλισμός για τον κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Καρδίτσας

Ολοκληρώθηκε η προμήθεια και η εγκατάσταση του σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τη διαχείριση της covid-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Ο νέος εξοπλισμός, συνολικού προϋπολογισμού 962.000 ευρώ, αναβαθμίζει τις ιατρικές υπηρεσίες που παρέχουν το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γ.Ν. Καρδίτσας, το Τμήμα Ημερήσιας Νοσηλείας, η Ανάνηψη, η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), το Ακτινολογικό και η Καρδιολογική Κλινική του Νοσοκομείου.

Περιλαμβάνει μηχάνημα φιλτραρίσματος μικροβίων, αναπνευστήρες, αναισθησιολογικά μηχανήματα, μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών σημείων, βιντεολαρυγγοσκόπια, οξύμετρα, αντλίες φαρμάκων, ακτινολογικά μηχανήματα, υπερηχοτομογράφους, κλίνες ΜΕΘ καθώς και έναν οικίσκο – isobox με σκοπό την απομόνωση ύποπτων κρουσμάτων σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

«Κάθε νέα επένδυση στο κρατικό σύστημα υγείας, είναι προσφορά ζωής για τον άνθρωπο» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ, τον διοικητή του Νοσοκομείου Καρδίτσας Κώστα Γρηγορίου, τους Αντιπεριφερειάρχες, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις υπηρεσίες μας, χρηματοδοτήσαμε από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020, με ένα εκατομμύριο ευρώ την προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού που εγκαταστάθηκε στο Νοσοκομείο Καρδίτσας. Δίνουμε τη δυνατότητα στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης με την πανδημία να έχει στη διάθεσή του κατάλληλο εξοπλισμό για το σημαντικό έργο που επιτελεί. Θέλουμε οι άνθρωποι στην Καρδίτσα να αισθάνονται ασφαλείς και να έχουν πρόσβαση σε σύγχρονες, αξιόπιστες, ποιοτικές υπηρεσίες κρατικής υγείας. Τα νέα μηχανήματα συμβάλλουν στην αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει το Γ.Ν. Καρδίτσας εν μέσω πανδημίας και αποτελούν παρακαταθήκη του Νοσοκομείου για την μετα- covid εποχή» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.