ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
KAΠΟΙΑ στιγμή η ζωή θα βρει πάλι το ρυθμό της. Κάποια στιγμή όλος αυτός ο εφιάλτης και ο ατελείωτος βομβαρδισμός τρόμου και ειδήσεων για ένα και μόνο θέμα που δέχεται το κεφάλι μας θα λάβει τέλος! Βεβαίως όπως το αντιλαμβάνεται ο έχων κοινή λογική, τίποτα δεν θα είναι ίδιο στην “επόμενη μέρα”
EΙΠΑΜΕ ο λύκος στην αντάρα χαίρεται κι εδώ δεν μιλάμε για έναν αλλά για κοπάδια ολόκληρα! Μιλάμε φυσικά για τους… ανθρώπινους λύκους κι όχι για τα καημένα τα ζώα που δεν μας φταίνε και σε τίποτα. Ισα ίσα μας διδάσκουν πολλά κυρίως στο ζήτημα του πως προσέχουμε μια… αγέλη!
Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ λοιπόν, θα είναι εδώ για πολύ καιρό ακόμη. Οχι απαραίτητα ως απειλητικός για την υγεία μας ιός, αλλά και ως πρόφαση για ο,τιδήποτε θα λαμβάνει χώρα εις βάρος μας σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Ηδη όσα έχουν γίνει τον τελευταίο μήνα είναι πρωτόγνωρα και δεν θα τα περίμενε ούτε ο πιο ευφάνταστος νους. Εκεί στην Ουγγαρία ο αρχηγός έκλεισε και τη βουλή και κατεβάζει και στρατό στο δρόμο! Θα νομοθετεί μόνος του από το σπίτι για… λόγους ασφαλείας και δημοσίου συμφέροντος!!!
ΑΥΤΟ το χοντροκομμένο όντως συμβάν, δεν είναι να το κοροϊδεύουμε. Δείχνει δρόμο… Δείχνει ότι μπορούν από τη μία στιγμή στην άλλη να δρομολογηθούν πράγματα που ούτε περνούσαν από το μυαλό μας…
ΑΛΛΩΣΤΕ ποιος περίμενε να βγαίνει από το σπίτι στην αυλή και να χρειάζεται πρώτα ειδική άδεια από την πολιτικη προστασία; Κι όμως συμβαίνει. Να είστε, λοιπον, υποψιασμένοι και κυρίως προετοιμασμένοι για πάρα πολλά που μπορούν ν’ ακολουθήσουν…

ΜΕΣΑ βέβαια σε όλη αυτή την καταχνιά που κατακάθισε πάνω μας, υπάρχουν και οι αισιόδοξες πλευρές! Σκεφτόμαστε παραπάνω. Αξιολογούμε καταστάσεις, πρόσωπα, πολιτικές και πάνω απ’ όλα έχουμε χρόνο να κάνουμε και την αυτοκριτική μας… Ετσι μπορεί ν’ ανακαλύψουμε πολλές από τις αιτίες για όσα συμβαίνουν και κυρίως να αντιληφθούμε πως τελικά δεν είναι στραβός ο γυαλός αλλά κάτι φταίει και με το δικό μας αρμένισμα!
ΜΠΟΡΟΥΜΕ να προσδιορισουμε εξ αρχής τη θέση μας μέσα στην κοινότητα (που λέει κι ο Τσιόδρας) όπου τα περισσότερα γίνονται ερήμην μας. Διότι και τότε που υποτίθεται βρισκόμασταν σε ελευθερία κινήσεων, μάλλον ακολουθούσαμε την οδηγία “μένουμε σπίτι”!
ΚΙ ΕΚΕΙ που μέναμε σπίτι διαιρεμένοι σαν ασήμαντες μοναδούλες, έκαναν πάρτι στο κεφάλια μας όχι οι ιοί, αλλά οι… υιοί, οι κόρες, τ’ ανίψια, οι γαμπροί, οι κουμπάροι και οι παρακούμπαροι!
TΩΡΑ που είμαστε μέσα στην κυριολεξία προσφέρεται το έδαφος για την εργαλειοποίηση (που λένε και οι πολιτικοί) της πανδημίας, ώστε να ισοπεδωθεί στο όνομα της κρίσης ο,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό ιστό…

Η ΕΡΩΤΗΣΗ: Κινδυνεύουμε περισσότερο από τον ιό ή από το… τουφέκισμα του εγκεφάλου;

ΤΟ ΡΗΤΟ: «Αν οι στρατιώτες μου άρχιζαν να σκέφτονται κανένας απ’ αυτούς δεν θα έμενε στο στρατό» –  Φρειδερίκος Β’, αυτοκράτωρ της Πρωσίας

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Mέσα στην τρέλα των ημερών το ειδησογραφικό πρακτορείο Routers αποκάλυψε πως ένας Ιάπωνας επιχειρηματίας δωροδόκησε μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για να ψηφίσουν υπερ της υποψηφιότητας του Τόκυο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνονταν το καλοκαίρι!
Σε… φίλους
Πρόκειται για τον Χαρουγιούκι Τακαχάσι (δεν μας πληροφορεί το ρεπορτάζ αν είναι… μέσα από το Τόκυο ή από τα προάστια!) που πήρε, λέει, το ποσό των 7.440.000 ευρώ απο την Ολυμπιακή Επιτροπή της Ιαπωνίας για να τα… μοιράσει σε φίλους της ΔΟΕ ενόψει της ψηφοφορίας!
Δώρα
Ο άρχοντας, το παραδέχθηκε κιόλας στις δηλώσεις του τονίζοντας επι λέξει: «Δεν θα μπορούσα να πάω με άδεια χέρια στον Ντιάκ, είναι αυτονόητο»!!! Αναφερόταν όχι στα λεφτά, αλλά στα ρολόγια που χάρισε αξίας 42.000 ευρώ το ένα!!!
Ρολόγια
Το καταπληκότερο όμως ποιο είναι που το μάθαμε διαβάζοντας το ρεπορτάζ. Οτι οι κανονισμοί της ΔΟΕ επιτρέπουν, λέει, δώρα αρκεί να είναι νόμιμης αξίας!!! Πήγε λοιπόν κι ο γιαπωνέζος και μαζί με τα υπόλοιπα μοίρασε και απο ένα ρολόι σαν τον Κώστα Βουτσά στην Ελληνική ταινία που παρίστανε τον Αραβα πρίγκιπα!
Προσοχή…
Ηταν μάρκας Seiko και άξιζαν 42.000 ευρώ το ένα. Η πλάκα είναι πως ο κορωνοϊός τα τίναξε όλα στον αέρα και οι αγώνες αναβλήθηκαν! Λέτε ν’ αρχίσει να ζητάει πίσω τα ρολόγια ο Χαρουγιούκι;

Να συμπεριληφθεί στον κατάλογο

Το είπαμε, ζούμε πρωτόγνωρα πράγματα και καταστάσεις. Προχθές στο Βόλο συνελήφθη ένα ζευγάρι το οποίο απολάμβανε τον έρωτά του και οδηγήθηκε στην εισαγγελία για προσβολή της δημόσιας αιδούς αφού πρώτα τους ζητήθηκε να επιδείξουν έγγραφο άδειας κυκλοφορίας!!! Και οι δύο ειπαν ότι δεν προβλέπεται στη βεβαίωση αντίστοιχη αιτιολογία εξόδου. Κι επειδή στην πράξη δοκιμάζονται όλα τα μέτρα ιδού μια καλή ευκαιρία για το υπουργείο προστασίας του Πολίτη να συμπεριελάβει στον κατάλογο και τη συγκεκριμένη περίπτωση για έξοδο!Φυσική ανάγκη είναι!Ο αρμόδιος υπουργός που είναι και μερακλής, το νιώθει καλύτερα από τον καθένα…