Σύμφωνα με καταγγελίες μελών του Δικτύου Αγράφων και της Περιβαλλοντικής κίνησης για την προστασία του χωριού της Οξυάς, ξεκίνησαν εργασίες για την κατασκευή του υποσταθμού αιολικού πάρκου στη θέση “Αέρας – Αφεντικό”!

Αμεσα πραγματοποιήθηκαν σχετικές καταγγελίες προς κάθε αρμόδια αρχή (δασαρχείο, εισαγγελέας, Αστυνομία) καθώς όπως τονίζουν τα μέλη των κινήσεων, οι εργασίες αυτές δεν καλύπτονται από τις υφιστάμενες και τις εκδοθείσες άδειες!.

Οπως καταγγέλεται, ενώ εκπρόσωπος του δασαρχείου έκανε συστάσεις στα συνεργεία για να σταματήσουν οι εργασίες, αυτές συνεχίστηκαν κανονικά.

Αναμένεται σχετική ενημέρωση από φορείς και συλλογικότητες που αντιτίθενται σφόδρα στα Αιολικά στα Αγραφα, ενώ ήδη έχουν δρομολογηθεί συνελεύσεις για τους τρόπους αντίδρασης.

Την προσεχή Κυριακή είναι προγραμματισμένη μαζική επίσκεψη στον Τύμπανο που διοργανώνεται από την “Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην πράσινη ανάπτυξη και στα αιολικά στα Αγραφα” η οποία υπό τις νέες εξελίξεις λαμβάνει ασφαλώς διαφορετικές διαστάσεις.

Η φωτογραφία είναι από το αρχείο και αφορά κατασκευή βάσης ανεμογεννήτριας σε άλλη ορεινή περιοχή της χώρας.

Θυμίζουμε ότι για τα Αγραφα και μάλιστα σε διεθνώς προστατευόμενες περιοχές Natura, σχεδιάζεται η τοποθέτηση 600 και πλέον γιγάντιων ανεμογεννητριών υψους 150 μέτρων η μία!