Δύο φορές έχουν αναμετρηθεί επί Καρδιτσιώτικου εδάφους η Αναγέννηση με τον Παναθηναϊκό και η σημερινή θα ειναι η τρίτη στην ιστορία.
Το πρώτο ματς μεταξύ των δύο ομάδων έγινε την Κυριακή 21 Απριλίου του 1961 και είχε φιλικό χαρακτήρα.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με σκορ 3-5 μετά από ένα χορταστικό ενενηντάλεπτο.
Η Αναγέννηση προηγήθηκε με ένα καταπληκτικό γκόλ του Κωστόπουλου στο 19’, σκόρ με το οποίο έκλεισε το πρώτο μέρος! Στο 50’ ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε με τον Μαρνά και πήρε προβάδισμα με δύο ακόμη γκόλ του διεθνή Πανάκη στο 65’ και 69’. Στο 75’ ο Παλάσκας έκανε το 2-3 και στο 81’ ο Τουμπέλης πέτυχε το 4-2.

Η Αναγέννηση στο 83’ μείωσε με κεφαλιά του Παππά, έψαξε την ισοφάριση αλλά δέχθηκε το 3-5 στο 88’ με φάουλ του Πυργολιού!

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Χαλιαμάλιας, Χαρκοπλιάς, Γκαβαλέκας, Βλάχος, Μπαξεβάνος, Γαντζούλας, Ραχαβέλιας, Παππάς, Γαλανόπουλος, Κωστόπουλος, Μπάκας. Επαιξαν ακόμη οι Φούντας, Παλάσκας, Μάνος Οδ.)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Παρασκευόπουλος, Πανίκος, Ρούσης, Αγγελόπουλος, Σουρούνης, Ευσταθιάδης, Πυργολιός, Σπετσαρίας, Τουμπέλης, Πανάκης, Μαρνάς, Λάρνας.

ΞΑΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 56 ΧΡΟΝΙΑ!


Χρειάστηκε να περάσουν 56 ολόκληρα χρόνια για να ξαναβρεθούν αντίπαλοι οι δύο ομάδες, αυτή τη φορά στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος. Συγκεκριμένα σ’ ενα παιχνίδι που έγινε μπροστά σε 4.500 φιλάθλους την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου του 2017 οι “πράσινοι” επικράτησαν με σκορ 1-2. Η Αναγέννηση είχε προηγηθεί με τον Παναγιώτη Πλαβούκο στο 14’ για να ισοφαρίσει ο Αντονί Μουνιέ στο 51’.
Το νικητήριο γκολ για τον Παναθηναϊκό που τότε είχε προπονητή τον Μαρίνο Ουζουνίδη πέτυχε ο Γκιγέρμο Μολίνς στο 90΄+1’

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Γκέκας, Καρίκι, Κωνσταντινούπολος, Θεοδωράκης, Κισκαμπάνης, Σούντουρα, Σταματάκης, Μπιτέλης (69’ Μασούρας), Πλαβούκος (52’ Χαντζάρας), Τζέκος (83’ Κονέ), Ποζατζίδης.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Γιόχανσον, Ευαγγέλου, Αυλωνίτης, Ινσούα, Καμπέσας, Δώνης (77’ Μπουζούκης), Σιλά, Χατζηγιοβάνης (59’ Λουντ), Μουνιέ, Πίσπας (66’ Μολίνς).

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΟΚ ΤΟ 1975

Ο Παναθηναϊκός έχει έλθει άλλη μια φορά στην Καρδίτσα για αγώνα Κυπέλλου αυτή τη φορά με τον ΑΟΚ (ΦΩΤΟ). Συγκεκριμένα την Τετάρτη 19 Μαρτίου του 1975. Οι “πράσινοι” του φοβερού Δομάζου επικράτησαν με σκορ 0-1 και πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά! Το μοναδικό γκολ σημείωσε δέκα λεπτά πριν από τη λήξη ο Παπαδημητρίου ενώ δεν μέτρησε κανονικό γκολ των “κυανολεύκων που πέτυχε ο Κολοβός στο 25’.

Θ.Κ.