ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Σήμερα στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης μας έχει ματς. Οχι από τα συνηθισμένα, αλλά απ’ αυτά που παίρνουν θέση στο βιβλίο της ιστορίας ως ξεχωριστά. Η Αναγέννηση υποδέχεται τον Παναθηναϊκό για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Για τους “8” καλύτερους δηλαδή της χώρας στην εν λόγω διοργάνωση!!!

Αν γυρίσουμε το ημερολόγιο πίσω (όχι πολύ, μόνο δύο σεζόν) και ψάξουμε το αρχείο, θα βρουμε στην ίδια περίοδο… ιστορικές αναμετρήσεις της ομάδας για το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Καρδίτσας!!! Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα φθάσαμε να παίζουμε με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό εκεί που παίζαμε με τον Αστέρα Δασοχωρίου, τον ΑΟ Φύλλου, την Ελπίδα Αγίου Γεωργίου και πολλές άλλες ποδοσφαιρικές εκπροσώπους από τα όμορφα χωριά του κάμπου μας!

Εκεί που τους αγώνες τους έδειχνε μόνο η Σέντρα από τη Θεσσαλία ΤV (οι άλλοι είχαν… ξεχάσει την ύπαρξη της Αναγέννησης), τώρα σπεύδουν σταθμοί απ’ όλα τα πλάτη και μήκη της επικράτειας και έχουμε απευθείας μεταδόσεις από την κρατική τηλεόραση και την COSMOTE.

Με συνεχείς και περίοπτες αναφορές από τηλεοπτικές εκπομπές, ραδιόφωνα, εφημερίδες, ηλεκτρονικά δημοσιογραφικά φόρουμ και τη λέξη “Καρδίτσα” να παίζει σε πρώτο επίπεδο! Εκεί που είχαμε κλείσει τα σύνορα και ανακυκλωνόμασταν μεταξύ μας, τώρα βγαίνουμε προς τα έξω!

Εκεί που το Στάδιο είχε μετατραπεί σε… μανιταρόκηπο κι όταν έβρεχε έβρισκαν καταφύγιο σπάνια είδη αποδημητικών πουλιών (και πολλών… χλιαρόπαπων μεταξύ άλλων!), τώρα έχει σύστημα VAR, νέο χλοοτάπητα καινούργια καθίσματα και θυμίζει ξανά αθλητικό χώρο!

Ακόμη και το ξεχωριστό αγαπημένο είδος των “πανηγυρτζήδων” που επέστρεψε και καταθέτει, μετά από κάθε αγωνιστική εκδήλωση, τους… βαρυσήμαντους προβληματισμούς, ακόμη και οι μεγάλοι προπονητές του… facebook που επανεμφανίστηκαν και μας δίνουν αφιλοκερδώς τις γνώσεις τους, είναι ένα δείγμα ότι η Αναγέννηση επέστρεψε για τα καλά στο προσκήνιο!

Εκπροσωπεί δε μια περιοχή που χρόνο με το χρόνο φθίνει πληθυσμιακά από την αιμοραγία της μετανάστευσης και μένει όλο και πιο πίσω σε όλους τους δείκτες. Σε μια περιοχή που βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας κι όμως πάνε να την καταντήσουν… Γαϊδουρονήσι!!!

Μία περιοχή στην οποία έχουν δρομολογηθεί και γίνει τόσο μεγάλα αναπτυξιακά έργα που οι μισοί απ’ όσους έχουμε απομείνει ανοίξαμε καφέ και οι άλλοι μισοί παραγγέλνουμε!!!

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε την έκτακτη κατάσταση με την πανδημία, τον συνεχιζόμενο οικονομικό καταποντισμό με το τσουνάμι ακρίβειας και χίλια δυο άλλα, θα καταλήξουμε στο λογικό συμπέρασμα ότι η ποδοσφαιρική εκπροσώπηση σ’ αυτό το επίπεδο από την Αναγέννηση, είναι κόντρα και στους ίδιους τους νόμους της φύσης!!!

Αυτά τα λίγα, για να προσανατολιστούμε λίγο πριν πάμε στο γήπεδο να υποδεχθούμε τον Παναθηναϊκό…

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Σε τριάντα ένα μονόκλινα δωμάτια διανυκτέρευσε χθες η αποστολή του Παναθηναϊκού στο Thessalikon Grand! Είναι η λογική των “πρασίνων” να μένουν οι παίκτες και το κάθε μέλος της αποστολής στα εκτός έδρας ματς σε ένα δωμάτιο μόνοι τους.

Οφέλη
Η έλευση της αποστολής αυτής της μεγάλης ομάδας, πέρα από πρεστίζ που δίνει στον αθλητισμό της περιοχής δίνει, να μην το ξεχνάμε, και οικονομικά οφέλη. Και είναι αποτέλεσμα όχι μιας εκδρομής που αποφάσισε να κάνει αυτή η μεγάλη ομάδα στην Καρδίτσα, αλλά της πορείας της Αναγέννησης στο θεσμό!

Βασιλόπιτες!
Τα υπενθυμίζουμε για να ξέρουμε που βρισκόμαστε. Αλλά και που τα γράφουμε εμείς και τα λένε πολλοί συμπολίτες, όχι τώρα εδώ και χρόνια ολόκληρα, γίνεται και τίποτα; Θα πάψουν ορισμένοι να θεωρούν… αυτονόητο ότι θα θα παίζει η Αναγέννηση με τον Παναθηναϊκό και θα πρωταγωνιστεί στη super league 2; Οχι βέβαια. Το ίδιο γινόταν πριν λίγο καιρό και μετά αντί να πάμε στο γήπεδο κόβαμε… βασιλόπιτες!!!

——————–

«Το πρώτο βήμα της αχαριστίας είναι η αναζήτηση των κινήτρων του ευεργέτη»

Πιερ Κλωντ Μπουάστ – Γάλλος λεξικογράφος