ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Ανέβηκε η Αναγέννηση στη Γ’ Εθνική χάρη στις τελευταίες διοικητικές εξελίξεις (για τις οποίες έδρασαν πάλι συγκεκριμένοι) και μαζί ξανάνοιξε η συζήτηση. Διαφαίνεται η προοπτική να επιστρέψει στο προσκήνιο απο το βάλτο που την έριξαν και μαζί επιστρέφει κι ένα πρώτο κύμα από τη… μιζέρια που την κατέφαγε!

Η πρώτη, λοιπόν, αντιπαράθεση στους κόλπους της έρχεται με αφορμή την μεταγραφή του Λώττα. Ο οποίος, θυμίζω σε όποιους δεν γνωρίζουν, είναι ο ποδοσφαιριστής που εκτέλεσε το πέναλτι στο αλησμόνητο ματς με τον Αρη στις 25 Μαϊου του 2018 με το οποίο πιστοποιήθηκε ο υποβιβασμός της ομάδας μετά από πέντε χρόνια παρουσίας στη Β’ Εθνική!

Στη δημοσιογραφία και γενικώς στο δημόσιο λόγο υπάρχουν η σχολή της απλής και ανώδυνης περιγραφής των γεγονότων και η σχολή της προσωπικής άποψης. Εμείς ως γνωστόν ανήκουμε, ως περίεργοι κι ανάποδοι εκ φύσεως, στη δεύτερη κατηγορία!

Όταν απλώς περιγράφεις αποφεύγεις τον κίνδυνο της σύγκρουσης. Τα έχεις καλά με όλους και δεν σκίζεις το… καλσόν! Όταν όμως εκφράζεις άποψη, τότε μπορεί να έλθεις σε κόντρα με εκείνους που εκφράζουν διαφορετική. Το μόνο βέβαιο είναι ότι με την πρώτη στάση δεν προσφέρεις καμία υπηρεσία, ενώ με τη δεύτερη ανοίγεις το διάλογο αναδεικνύοντας ζητήματα.
Είμαστε λοιπόν απο εκείνους που πιστεύουν ότι ο κόσμος μιας ομάδας πρέπει να εκφράζεται, πρέπει να μιλάει είτε συλλογικά είτε ατομικά για όλα τα ζητήματα που την αφορούν και να παίρνει θέση.

Το αν δικαιώνεται ή διαψεύδεται από τα γεγονότα, είναι μια άλλη συζήτηση. Υπάρχει βέβαια και μια… τρίτη “σχολή”! Τη συγκροτούν και “σπουδάζουν” σ’ αυτή εκείνοι που μιλάνε και παίρνουν θέση μετά τις εξελίξεις ενώ την ώρα που “καίει η μπάλα” και κάνει “τζιζ” κρύβονται στα λαγούμια και στα σκοτάδια!

Είναι κάτι σαν τους αρουραίους που βγαίνουν στην επιφάνεια από το σύστημα αποχέτευσης των πόλεων, μόνον όταν δεν έχουν να ρισκάρουν τίποτα για να ροκανίσουν κανένα αποφάγι!
Ό,τι λοιπόν γινόταν για όοοοοολα τα ζητήματα της Αναγέννησης τα προηγούμενα χρόνια γίνεται και τώρα. Εκείνοι που έπαιρναν θέση πήραν και τώρα, εκείνοι που απλά περιέγραφαν το κάνουν και τώρα και επίσης οι αρουραίοι ξαναβγήκαν απο τα υπόγεια και με το σύστημα “μούκου μούκου” περιμένοντας πως θα εξελιχθούν τα πράγματα και ποια τάση θα κυριαρχήσει για να… μιλήσουν κι αυτοί!!!

Οδηγίες προς ναυτιλομένους και έχοντες την ευθύνη της ΑΣΑ: Κλείστε τα καπάκια της αποχέτευσης και αφήστε τους αρουραίους από κάτω διότι αν καταστραφεί πάλι η ομάδα, αυτοί θα είναι η αιτία…

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Η ιστορική ανακοίνωση της “διοίκησης” της Αναγέννησης στις 15 Ιανουαρίου του 2018 που κάνει γνωστή την αποχώρηση της ομάδας απο το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με έναν βαθμό στην τελευταία θέση και με τα χειρότερα αποτελέσματα από καταβολής. Η πιο μαύρη ημέρα στην ιστορία του συλλόγου για την οποία οι… “λωτοφάγοι” που διοικούσαν μετατρέποντας την Αναγέννηση σε σάκκο του μποξ για ολα τα χωρια της Θεσσαλίας και σε “ποδοσφαιρικό τμήμα προς απόσυρση”, ξέχασαν να μιλήσουν! Θα τους το θυμίζει όμως η ιστορία…

Για να φθάσουμε στη στιγμή που ο Λώττας έριξε το πέναλτι στο ματς με τον Αρη στην Αναγέννηση προηγήθηκε η… Ιλιάδα του Ομήρου. Και μετά ακολούθησε η Οδύσσεια!! Έγιναν τόσα εγκλήματα εις βάρος της που, αν κάποιος διαθέτει τσίπα, θα πρέπει κοκκινίζει αν υποστηρίξει οτι η αιτία για την πτώση ήταν ένας ποδοσφαιριστής!

Ούτε κιχ
Για τα εγκλήματα αυτά δεν είδαμε βεβαίως τους αρουραίους να μιλάνε! Δεν έβγαλαν κιχ! Ούτε για την καταστροφή που ακολούθησε με τη χειρότερη χρονιά στην ιστορία της Αναγέννησης. Πάλι μούγκα οι “μουκου – μουκου” διότι ήταν και στα πράγματα! Ασκούσαν διοίκηση!!!

Πόσες φορές
Κι αντε ο Λώττας έβαλε το πέναλτι! Ποσες φορές έχει υποβιβαστεί η Αναγέννηση από τη Β’ Εθνική στη Γ’; Πολλές. Πόσες φορές βίωσε αυτή την κατάντια που ακολούθησε; Πόσες φορές έφθασε μέχρι την απόσυρση; ΚΑΜΙΑ!

Στο λαγούμι…
Ποιοι είναι, λοιπόν, οι υπαίτιοι της καταστροφής; Ο Λώττας που έπαιζε σε άλλη ομάδα ή οι “Δούρειοι Ιπποι” που άνοιξαν τις κερκόπορτες και ξεφτίλισαν το σύλλογο; Και αντί να βάλουν το κεφάλι στο λαγούμι, θα βγουν να μιλήσουν κι από πάνω;

Να στηρίξει την επιλογή της

Κι επειδή, όπως προαναφέραμε, είμαστε της σχολής “του παίρνουμε θέση και εκφράζουμε άποψη” δεν θα αποφύγουμε την απάντηση στο ερώτημα “έπρεπε να πάρει το Λώττα η Αναγέννηση;” Αν ήμασταν διοίκηση δεν θα κρίναμε έναν ποδοσφαιριστή επειδή μας έβαλε γκόλ με άλλη ομάδα, αλλά κοιτάζοντας τα χαρακτηριστικά του και αν αυτά εξυπηρετούσαν το σχεδιασμό και το συμφέρον της ομάδας μας. Δεν είμαστε όμως εμείς διοίκηση, ούτε θα πουλήσουμε μυαλό σ’ αυτούς που τρέχουν και βάζουν τα χρήματα. Δεν το κάναμε ποτέ, δεν θα το κάνουμε και τώρα. Απο την στιγμή, λοιπόν, που έκανε την επιλογή οφείλει η διοίκηση να τη στηρίξει όπως και το ποδοσφαιρικό τμήμα τον συμπαίκτη τους. Όσο για τους φιλάθλους; Να προστατεύσουν την ομάδα…