ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Σήμερα (14/9) στις 3 μ.μ. ώρα Ελλάδος, αφήνουμε ό,τι έχουμε προγραμματίσει στην άκρη και με κατάνυξη ενώνουμε τις δεήσεις μας στον Υψιστο παρακαλώντας για ένα θετικό αποτέλεσμα της Εθνικής ομάδας της Νέας Γουϊνέας απέναντι στην αντίστοιχη της Σενεγάλης για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Κόπα Αφρικα!

Το ίδιο πρέπει να κάνουμε σε κάθε ματς μέχρι το τέλος της διοργάνωσης ωστε να κατακτήσει το εν λόγω αντιπροσωπευτικό συγκρότημα το τρόπαιο! Σε διαφορετική περίπτωση όσοι αγωνίζονται σ’ αυτό, μαζί με το προπονητικό τιμ και όλους τους υπεύθυνους την έχουν πολύ άσχημα!

Ο συνταγματάρχης  Μαμαντί Ντουμπουγιά που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας με… δημοκρατικές διαδικασίες το ξεκαθάρισε την ώρα που η αποστολή ετοιμαζόταν να ταξιδέψει στο Καμερούν: “Ετσι και δεν κατακτήσετε το Κύπελλο καλύτερα να μη γυρίσετε πίσω. Θα γυρίσουν μόνο τα λεφτά που σας δώσαμε”!!!

Οπότε οι παράγοντες των μεγάλων ομάδων της Ευρώπης που έχουν… περιουσιακά στοιχεία στις εθνικές ομάδες (δηλαδή παίκτες!) πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα τις προσευχές για να μην υποστούν απώλειες κερδών! Κατά πως τον κόβουμε τον Ντουμπουγιά (ΦΩΤΟ)), είναι ικανός να τους ρίξει στα λιοντάρια!

Ο δικτάτορας της Νέας Γουϊνέας, μιλάει σε… γλυκό ύφος στους παίκτες της Εθνικής ομάδας λίγο πριν το ταξίδι για το «Κόπα Αφρικα»

Δεν είναι εύκαιρος κι ο… θηριοδαμαστής Χαντιτάγκι να τα εξημερώσει διότι τώρα τελευταία… επενδύει στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Βέβαια οι αγωνιζόμενοι στη Νέα Γουϊνέα, αλλά και στις λοιπές Αφρικανικές ομάδες που συμμετέχουν στη διοργάνωση έχουν κι άλλες έγνοιες καθώς παίζουν μπάλα σε γήπεδα χώρας που έχει εμφύλιο!!!

Αυτό το διάστημα γίνεται το “έλα να δεις! Φοβούνται, λοιπόν, εκεί που θα ετοιμάζονται να πλασάρουν στην αντίπαλη εστία μην τους έλθει κατακούτελα καμιά οβίδα!

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Εκστρατεία για την Eιρήνη και Δικαιοσύνη στο Καμερούν είναι κάτι περισσότερο από υπαρκτός ο κίνδυνος να γίνουν βομβιστικές επιθέσεις στα γήπεδα όπου φιλοξενούν τους αγώνες της διοργάνωσης!

Διανύουμε άλλωστε την περιόδο των… εκπτώσεων των επενδυτικών fund της δύσης που διαθέτουν και μπουτίκ όπλων! Με τις ευλογίες των κυβερνήσεων των χωρών του… ανεπτυγμένου κόσμου που, ως γνωστόν, πέραν όλων των άλλων, μάχονται ακατάπαυστα για τα δημοκρατικά ιδεώδη και την ευημερία!

Μαζί με τον πόλεμο που αφήνει πίσω εκατόμβες νεκρών και δημιουργεί χιλιάδες πρόσφυγες καθημερινά, οι αθλητές κι όσοι συγκροτούν τις ομάδες εχουν ν’ αντιμετωπίσουν ακόμη τη χολέρα που σαρώνει, αλλά και την πανδημία του κορωνοϊού!

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες η FIFA δεν μασάει τα λόγια της, ούτε εκπίπτει των πανανθρώπινων αξιών που τη διέπουν! Μπορεί να επέτρεψε τη διεξαγωγή των αγώνων (εχει και έξοδα με το Μουντιάλ μπροστά της τι να κάνει;) αλλά φροντίζει με πολλά σλόγκαν σε μπλουζάκια και αξεσουάρ να κοινωνεί μηνύματα κατά του πολέμου και του ρατσισμού!

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Ο πολύς κόσμος στη δύση πληροφορήθηκε ότι αυτό το διάστημα σφάζονται στο Καμερούν, λόγω του Κόπα Αφρικα! Σε διαφορετική περίπτωση ούτε που θα έπαιρνε μυρωδιά! Οπως άλλωστε δεν παίρνει για ο,τιδήποτε συμβαίνει πέρα από τη γειτονιά του! Είναι προσηλωμένος στα… “σαρβάιβορ” και στα “μπιγκ μπράδερ”!

Της τρελής!
Της τρελής γίνεται αδιάκοπα στην Αφρική και γενικότερα στον “τρίτο κόσμο” όπως τον έχουν βαφτίσει! Συγκρούσεις, εμφύλιοι σπαραγμοί, Νταμπουγιάδες δικτάτορες, πείνα, αρρώστιες, θάνατος, προσφυγιά!

Φράχτες
Όλα στο βωμό του κέρδους! Ολα για να θησαυρίζουν οι οπλοβιομηχανίες αλλα κι όσοι εκμεταλλεύονται τον τεράστιο πλούτο αυτών των χωρών που αλληλοεξοντώνονται και δεν διαθέτουν ούτε πόσιμο νερό για τα παιδιά τους. Και μετά η… πολιτισμένη δύση απορεί για τη μετανάστευση και φτιάχνει φράχτες!!!

Χιλιάδες

Στο ίδιο διάστημα που συμβαίνουν αυτά που περιγράφουμε στην Αφρική, συνεχίζονται ακατάπαυστα και οι εργασίες για την κατασκευή των γηπέδων στο Κατάρ το οποίο θα διοργανώσει το Μουντιάλ του 2022!!! Εκεί έχουμε πάλι σπαραγμό, καθώς έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω απο 15.000 εργάτες που δουλεύουν σε συνθήκες “Ρωμαϊκής γαλέρας” για να γίνουν τα χλιδάτα γήπεδα! Μέσα από τα οποία η FIFA του Ινφαντίνο θα περνάει πάλι… πανανθρώπινα μηνύματα!!!

—————————-

«Κατά τα κέρδη μου, κρίνω και το πανηγύρι»

Ελληνική παροιμία