Στις προτεραιότητες της νέας θητείας που είναι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η υγεία, μια οικονομία που δουλεύει για τον άνθρωπο και δημιουργεί καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου που έγινε στο αρχαίο θέατρο Λάρισας.

Στην τελετή παραβρέθηκαν εκτός από τους περιφερειακούς συμβούλους και η γνωστή ερμηνευτρια Άλκηστις Πρωτοψάλτη και πλήθος κόσμου, τους οποίους ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε για την ισχυρή λαϊκή εντολή που έδωσε στην παράταξή του στις εκλογές του Μαΐου.

«Είμαστε η Περιφέρεια του υπέρ. Το ενάντια για μας δεν υπάρχει. Είμαστε υπέρ της δράσης, υπέρ της πρωτοβουλίας, υπέρ της συνεργασίας, υπέρ της εμπιστοσύνης, υπέρ της αλληλεγγύης, υπέρ του να γεφυρώσουμε διαφορές, υπέρ του να ανανεώσουμε το νήμα της ιστορίας και τη δυναμική της προόδου, υπέρ του να ζήσουν τα παιδιά μας καλύτερα από τους γονείς μας», δήλωσε ο περιφερειάρχης που διαβεβαίωσε ότι τώρα προχωράμε σε μια νέα εποχή, όπου προτεραιότητες μας είναι η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η υγεία, μια οικονομία που δουλεύει για τον άνθρωπο και δημιουργεί καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Μια Περιφέρεια που δίνει ίδιες ευκαιρίες σε όλους, χωρίς διακρίσεις, χωρίς αποκλεισμούς. Μια Περιφέρεια αξιοκρατική, καθαρή, δίκαιη» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αγοραστός.

Στα αξιοσημείωτα ο πολιτικός όρκος του περιφερειακού συμβούλου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τη Θεσσαλία Στάθη Ντούρου, αλλά και το πανό που κρέμασαν στα κάγκελα έξω από το αρχαίο θέατρο οι ενεργοί πολίτες του Βόλου, κατά της καύσης των σκουπιδιών.

 

Οι οκτώ Καρδιτσιώτες Περιφερειακοί Σύμβουλοι

 Από τον συνδυασμό του Κώστα Αγοραστού:

Νίκος Καραγιάννης

Κώστας Γαιτανίδης

Κώστας Νούσιος

Δημήτρης Αναγνωστόπουλος

Λία Ρογγανάκη

Από τον συνδυασμό του Νίκου Τσιλιμίγκα:

Γιάννης Γεννάδιος

Κώστας Καντερές

Από τον συνδυασμό του Δημήτρη Κουρέτα:

Κωνσταντίνος Νούλας