Την παράδοσή της με τους εισακτέους στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας διατήρησε για ακόμη μια χρονιά ο Νομός Kαρδίτσας.

Και στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις οι επιτυχίες ήταν πολλές (έφθασαν περίπου τους 650 οι επιτυχόντες που διαγωνίστηκαν φέτος), αν κρίνει κανείς από τη γενικότερη εικόνα και τη δυσκολία των θεμάτων.

Να λοιπόν και το αισιόδοξο μήνυμα. Η χαρά φυσικά είναι απερίγραπτη για την πλειοψηφία των επιτυχόντων και τα όνειρα πολλά.

Εκείνο που απομένει είναι ο σεβασμός στα όνειρα των παιδιών…
Κι ο σεβασμός αυτός απαιτείταινα είναι έμπρακτος, παρέχοντας στα παιδιά όλα τα απαιτούμενα εφόδια για τις σπουδές τους. Οι δυσκολίες εντείνονται για τις οικογένειες των
επιτυχόντων, αφού το κόστος σπουδών (φοιτητική στέγη, σίτιση κλπ) είναι ιδιαίτερα υψηλό και η πολιτεία πρέπει να σταθεί στο πλευρό των νέων σπουδαστών.

Επιτακτική ανάγκη όμως είναι να σταθεί και στο πλευρό όσων δεν κατάφεραν να περάσουν σε κάποια σχολή ή εγκατέλειψαν το σχολείο για επαγγελματικές σχολές. Να σταθεί δίπλα τους αφενός στο σκέλος της επαγγελματικής εκπαίδευσης, αφετέρου στην παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κλπ.