Mεγάλη ποσότητα ειδών καθαριότητας και υγιεινής, ρουχισμού και τροφίμων απέστειλε ο Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών στους πλημμυροπαθείς της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, δια των αρμοδίων φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, προσφέροντας ουσιαστική βοήθεια στους πληγέντες συμπατριώτες μας της ιδιαίτερης πατρίδας μας.

Ο Σύλλογος των Απανταχού Καρδιτσιωτών πραγματοποίησε στην Αθήνα, με κεντρικό σημείο τα γραφεία του στην πλατεία Κάνιγγος, αλλά και σε διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας, κατά το χρονικό διάστημα από 3 έως 17 Οκτωβρίου 2020, μεγάλη δράση συλλογής ειδών καθαριότητας και υγιεινής (χλωρίνες, καθαριστικά γενικής χρήσης, αντισηπτικά, είδη υγιεινής κλπ), ρουχισμού, τροφίμων κλπ, στην οποία ανταποκρίθηκε πλήθος μελών και φίλων του Συλλόγου και της Καρδίτσας, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους συμπατριώτες μας. Χαρακτηριστική και ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στήριξη της δράσης αυτής, δι’ αποστολής αγαθών, από μέλη του Συλλόγου από διάφορες περιοχές ολόκληρης της χώρας.

Αποτέλεσμα της δράσης αυτής ήταν να συγκεντρωθούν μεγάλες ποσότητες αγαθών, οι οποίες, αφού συσκευάστηκαν σε ειδικά κουτιά, απεστάλησαν με το Κ.Τ.Ε.Λ. Νομού Καρδίτσας (δια του πρακτορείου του στην Αθήνα) στο Δήμο Μουζακίου (δια της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης), στο Δήμο Καρδίτσας (δια του Κοινωνικού Παντοπωλείου) και στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα (δια της αρμοδίας Αντιδημάρχου). Ήδη δε, οι αρμόδιοι παραπάνω φορείς έχουν ξεκινήσει το συντονισμό διανομής των αγαθών αυτών στις πόλεις, τις κωμοπόλεις και τα χωριά της αρμοδιότητάς τους και σε συμπολίτες που έχουν ανάγκη της βοήθειας.