ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Το πρώτο Θεσσαλικό ντέρμπι για την Αναγέννηση σήμερα στο Πανθεσσαλικό Στάδιο απέναντι στη Νίκη Βόλου! Από τα δέκα συνολικά που θα δώσει στον φετινό μαραθώνιο της super league 2. Μιλάμε δηλαδή για έναν αριθμό αγώνων που μπορεί από μόνος του να κρίνει και την πορεία της στο πρωτάθλημα!

Κι όχι μόνο τα ματς που θα δώσει η ίδια, αλλά και τα υπόλοιπα μεταξύ των άλλων ομάδων. Σχεδόν η κάθε αγωνιστική περιλαμβάνει από μία αναμέτρηση μεταξύ Θεσσαλών. Και όπως πολύ καλά γνωρίζουμε αυτοί οι αγώνες, ανεξαρτήτως της κατάστασης που βρίσκονται οι ομάδες, των στόχων και της βαθμολογικής θέσης, είναι πάντα ιδιαίτεροι.

Δηλαδή μπορεί η μία να είναι στην πρώτη θέση και η άλλη στην τελευταία και να γίνεται η… “μάχη των Θερμοπυλών”! Όχι μόνο να μην φαίνεται η βαθμολογική και η ποιοτική διαφορά των ρόστερ τους στον αγωνιστικό χώρο, αλλά να κερδίζουν και οι υποδεέστεροι επειδή εκείνη την ημέρα θα τυγχάνει να διαθέτουν τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται σ’ αυτές τις αναμετρήσεις!

Μαζί μ’ αυτά που προηγήθηκαν στις πρώτες αγωνιστικές, το σημερινό στο Πανθεσσαλικό και όλα όσα θ’ ακολουθήσουν στον πρώτο και στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, μιλάμε για τριάντα Θεσσαλικά ντέρμπι!!!

Γίνεται λοιπον εύκολα αντιληπτό ότι από τ’ αποτελέσματα αυτών των ενηνηνταλέπτων θα κριθούν τα πάντα! Τόσο για την κατάκτηση της πρώτης θέσης του Βορείου Ομίλου όσο και για την αποφυγή του υποβιβασμού!

Άρα για να ξέρουμε που πατάμε, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι πρόκειται για το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα των τελευταίων δεκαετιών στη συγκεκριμένη κατηγορία!

Αν μάλιστα συμπεριελάβουμε και τις στρεβλώσεις από τα “μαγικά” που έχουν κάνει οι… “καρδινάλιοι” του ποδοσφαίρου όπου απ’ αυτή την αδυσώπητη κούρσα βγαίνει πρωταθλήτρια μόλις… “μισή” ομάδα, καταλαβαίνουμε περί τίνος πρόκειται!

Όποια κατακτήσει πρωτιά, θα έχει κάνει έναν άθλο μεγαλύτερο ακόμη κι απ’ αυτούς που έκανε ο Ηρακλής! Οχι αυτός της Τρίγλιας, ο άλλος, ο γνωστός μας της ελληνικής μυθολογίας!!!

Γι’ αυτούς τους λόγους και πολλούς άλλους που έχουν να κάνουν και με το παρασκήνιο (τα γράφαμε στο χθεσινό σχόλιο της στήλης), το γεγονός ότι η Αναγέννηση έβαλε στόχο πρωταγωνιστικό, είναι από μόνο του κάτι το πραγματικά εντυπωσιακό και ασύλληπτο σε σχέση με το παρελθόν!

Έναν στοχο που μάλιστα απ’ ο,τι διαπιστώνουμε προσπαθεί και παλεύει σε όλα τα επίπεδα να τον υλοποιήσει και επί της πράξεως! Αν αυτό δεν το συναισθανθούμε όλοι όσοι θέλουμε να επιτευχθεί πόσο δύσκολο και υπερβατικό είναι και δε συμβάλλουμε αναλόγως με όση θετική ενέργεια έχουμε, θα μπερδευτούμε!

Αν πιστέψουμε ότι όλο αυτό το εγχείρημα είνα κάτι απλό κι ότι θα ποδοπατάμε τους αντιπάλους, θα πετάξουμε… χαρταετό στα τυφλά με σοβαρό κίνδυνο ηλεκτροπληξίας από τα καλώδια της ΔΕΗ.

Εδώ ή θα είμαστε όλοι μια γροθιά ή θα επιστρέψουμε στη μιζέρια! Διαλέγουμε και παίρνουμε…