ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ προσφέρονται για απολογισμούς κάθε είδους. Ατομικούς, οικογενειακούς, συλλογικούς! Όταν η κλεψύδρα του χρόνου αδειάζει συμβαίνει αυτό. Και μετά αυτομάτως δημιουργείται η ανάγκη για μια επανεκκίνηση…

ΕΧΕΙ ανάγκη ο άνθρωπος να βάζει νέες αφετηρίες στη ζωή του και η αλλαγή του χρόνου προσφέρεται ως μια ημερομηνία ορόσημο. Άλλοι λένε ότι θα κόψουν το τσιγάρο, άλλοι τις κακές… παρέες, γενικώς επιχειρείται μια προσπάθεια ανασυγκρότησης…

ΜΕΧΡΙ να κλείσει η γιορτινή παρένθεση και να επιστρέψουμε πάλι στη… μάχη της καθημερινότητας! Μετά, πάμε στην… επόμενη ημερομηνία ορόσημο! Στην… επόμενη πρωτοχρονιά δηλαδή!

ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ, πέρα απο την πλάκα, σε κάθε περίπτωση είναι ιδιαιτέρως χρήσιμοι για τον καθένα μας. Μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία μπορείς να προσδιορίσεις που βρίσκεσαι για να προχωρήσεις. Αρκεί, βέβαια, αυτοί οι απολογισμοί να είναι ειλικρινείς και με μπόλικη γαρνιτούρα αυτοκριτικής…

ΔΕΝ χρειάζεται να περιμένεις την αλλαγή του χρόνου για να τους πραγματοποιήσεις, αλλά όσο να ναι η ημερομηνία αυτή είναι ιδιαίτερη και προσφέρεται…

ΚΑΝΟΝΤΑΣ λοιπόν, τον απολογισμό της χρονιάς που μας πέρασε για την Καρδίτσα, δεν θα βρούμε και πολλά που θα μας χαροποιήσουν. Απ’ όπου κι αν το πιάσουμε το πράγμα μάλλον προς… μελαγχολία θα καταλήξουμε!

ΜΠΟΡΟΥΜΕ βέβαια να… φυγοπονήσουμε. Να σηκώσουμε το χαλί και να βάλουμε από κάτω ό,τι μας ενοχλεί και μας κάνει να νιώθουμε δυσφορία! Και να συνεχίσουμε παριστάνοντας οτι δεν τρέχει τίποτα και πως όλα κυλούν φυσιολογικά…

ΝΑ βλέπεις για παράδειγμα τα Τρίκαλα να τα έχει επισκεφθεί όλη η Ελλάδα με τον περιβόητο εδώ και οκτώ χρόνια “Μύλο” και να λες, έλα μωρέ σιγά τι έκαναν αυτοί, καλά είμαστε εδώ στην ησυχία μας χωρις τα… ξωτικά!

NA ΣΟΥ παίρνουν νύχτα και στην ψύχρα πανεπιστημιακά τμήματα διχως καμία δικαιολογία, να τα μεταφέρουν στη διπλανή πόλη και ν’ αναφωνείς τι… μαλακό χειμώνα που κάνει φέτος!

NA στριμώχνονται ένα σωρό πολιτιστικές εκδηλώσεις σε έναν κινηματογράφο, να στεγάζεται το Δημοτικό Ωδείο της πόλης σε… προπολεμικά διαμερίσματα, να μην διαθέτει ολόκληρη πόλη στο κέντρο της Ελλάδας μια σοβαρή αίθουσα μουσικών (και όχι μόνο) εκδηλώσεων και να λες… δεν βαριέσαι τι τα θέλουμε όλα αυτά τα κλαπατσίγκανα…!

ΝΑ έχεις μισό Δημοτικό Στάδιο, τη μεγαλύτερη και ιστορικότερη αθλητική οντότητα της περιοχής και της Θεσσαλίας, (Αναγέννηση) στον πάτο της Γ’ Εθνικής με… κατηφορική κατεύθυνση στο τοπικό, να έχουν χαθεί απο την πόλη χιλιάδες ευρώ που έφερνε η δραστηριότητά της και να σφυρίζεις αδιάφορα, ευχαριστημένος που την Κυριακή το απόγευμα δεν χρειάζεται να τρως τα κρύα στο γήπεδο…

ΟΛΑ καλά, λοιπόν με τον απολογισμό μας! Μόνο που το… χαλί γέμισε μ’ αυτά που βάλαμε απο κάτω και δεν χωράει άλλο…

Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Φτάσαμε στο 2019 ή αστειευόμαστε;

ΤΟ ΡΗΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

«Αυτός που υποτιμά τον εαυτό του, δικαιολογημένα υποτιμάται από τους άλλους»

ΓΟΥΙΛΙΑΜ ΧΑΖΛΙΤ – ΑΓΓΛΟΣ ΔΟΚΙΜΟΓΡΑΦΟΣ

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

O απολογισμός της χρονιάς που φεύγει για την Αναγέννηση είναι μακράν ο… χειρότερος στην ιστορία της. Αυτά που έγιναν εις βάρος του συλλόγου της πόλης μας μέσα στο 2018, ούτε στην πιο… αρρωστημένη φαντασία δεν θα μπορούσαν να εκτυλιχθούν.

Η αποδόμηση του προηγούμενου προέδρου και γενικώς της διοίκησης που ουσιαστικά οδηγήθηκε στην έξοδο, η έλευση του… γερμανικού “επενδυτικού κολοσσού” Μίλερ (με ανοχή αλλά και ευλογίες) και η απόλυτη διάλυση μέσα σε ένα οκτάμηνο όλων όσων χτίστηκαν μέσα σε έξι χρόνια.

Τα χειρότερα όμως ήλθαν μετά το… “τσουνάμι Μίλερ”!  Αντί να γίνει ένα νέο ξεκίνημα με μια γενναία αυτοκριτική και ευρεία συμμετοχή, είχαμε κομπογιαννιτισμούς!  Αντί να επιχειρείται καθημερινή προσπάθεια θωράκισης και προετοιμασίας της ομάδας που θα έμπαινε σ’ ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, ασχολούνταν κάποιοι με το ενδεχόμενο δημιουργίας και… τμήματος χάντμπολ αφήνοντας έναν μπροστά να τρέχει και να μη φτάνει!!!

Το αποτέλεσμα ήταν να περάσουν τέσσερις ολόκληροι μήνες χωρίς καμία ουσιαστική κίνηση ενίσχυσης της ομάδας. Η κατάληξη κάτι περισσότερο απο τραγική! Η Αναγέννηση… “φιγουράρει” στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με έναν βαθμό, έχοντας τις χειρότερες επιδόσεις απο κάθε άλλη ομάδα στις Εθνικές Κατηγορίες!

Και τώρα το κορυφαίο θα είναι να ακούσουμε: Παιδιά όποιος θέλει αναλαμβάνει…!!!!

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΑΤΣΑΡΑΣ