TOY ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ συγγραφέας Δημήτρης Ψαθάς είχε γράψει το σενάριο του καταπληκτικού θεατρικού έργου “Ξύπνα Βασίλη” που μεταφέρθηκε από τη finos film στον ελληνικο κινηματογράφο και έγινε μια απο τις πιο ευρηματικές και διαχρονικές ταινίες που μεγάλωσαν γενιές και γενιές…

ΣΤΟΝ πρωταγωνιστικό ρόλο ο Βασίλης Κωνσταντίνου που με όσα έχουν δει τα ματάκια του απο τους “δήθεν” που κυκλοφορούν δίπλα του, τελικά θα σαλτάρει και θ’ αρχίσει να… “κακαρίζει”!!!

ΚΕΝΤΡΙΚΑ πρόσωπα ο Αλέκος Αλεξανδράκης που παίζει τον άμεμπτο αριστερό και κατακεραυνώνει την επιχειρηματία Βαρλάκου (στο ρόλο η σπουδαία Τασσώ Καββαδία) στη δούλεψη της οποίας είναι ο Βασίλης και ο θρυλικός ποιητής Φανφάρας που τον ενσαρκώνει ο ανεπανάληπτος Γιώργος Μιχαλακόπουλος!!!

Ο ΔΥΣΤΥΧΟΣ Βασίλης, πείθεται τελικά από τον… αγωνιστή Αλεξανδράκη, να “ξυπνήσει, να ορθώσει ανάστημα στη Βαρλάκαινα διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες δουλειάς με συνέπεια ν’ απολυθεί! Επίσης να εγκαταλείψει σύμφωνα με τις προτροπές του πρώτου (που έγινε και γαμπρός του!!!) την αγορά λαχείων για να μη βασίζει το μέλλον του στην τύχη, αλλά να το πάρει στα χέρια του!

ΑΚΟΜΗ να σταματήσει να δίνει σημασία στον “τρελοποιητή της δεκάρας” Φανφάρα! Κι εκεί ακριβώς έρχεται η μεγάλη ανατροπή και γίνεται το “έλα να δεις”! Ο Αλεξανδράκης κερδίζει στο λαχείο που έπαιρνε επι χρόνια ο έρμος Βασίλης που μαθαίνοντας τα νέα καταλήγει στο… ψυχιατρείο πιστεύοντας ότι είναι κόκκορας!

ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ όμως έρχονται μετά. Πάνω που αρχίζει να συνέρχεται και να επιστρέφει στην ανθρώπινη υπόσταση, τον καλούν σε δεξίωση στο σπίτι, όπου θα δει εμβρόντητος τον άμεμπτο αριστερό γαμπρό του να έχει γίνει “κολλητάρι” με τη στυγνή εργοδότρια Βαρλάκου και να ζει μέσα στη χλιδή!!! Και εκεί θα λαβει χώρα η… τρομερή έκρηξη όταν θα δει ακόμη και τον “Φανφάρα” να απαγγέλει αποσπάσματα από την ποιητική συλλογή “Λαίλαπες” καταχειροκροτούμενος!!!

ΟΤΑΝ ΕΓΡΑΦΕ αυτό το απίθανο έργο ο αξεπέραστος Δημήτρης Ψαθάς, προφανώς ήθελε να περιγράψει την εποχή. Ούτε ο ίδιος φαντάζονταν ότι το “ξύπνα Βασίλη” θα είναι συνεχώς επίκαιρο!

ΡΙΞΤΕ μια ματιά τριγύρω σας! Θα συναντήσετε παντού τους ήρωες του έργου! Και τον ταλαίπωρο Βασίλη και τον δηθενιάρη Αλεξανδράκη και – φυσικά – τον ποιητή Φανφάρα που ως απόλυτο “τίποτα” τύγχανε… αποθέωσης!

ME ΔΙΑΦΟΡΕΣ παραλλαγές το σενάριο εξελίσσεται συνεχώς αλλά η κεντρική ιδέα παραμένει η ίδια! Και για να μην καταλήξουμε σαν τον… Βασίλη να κακαρίζουμε, καλό θα είναι να έχουμε το νού μας!

Δεν θέλει και πολύ…

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Πόσες πλακέτες και δρόμους να δώσει κι αυτό το έθνος;

ΤΟ ΡΗΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

«Παρανοϊκός είναι εκείνος που αρχίζει να καταλαβαίνει τι συμβαίνει γύρω του»

ΓΟΥΙΛΙΑΜ ΜΠΑΡΟΟΥΖ – ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Τιμητικές πλακέτες για την κατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου Καρδίτσας πάνω απ’ όλους πρέπει να πάρουν αυτοί που ΠΛΗΡΩΣΑΝ για να γίνει το έργο απο αυτά που δεν έχουν! Οι Καρδιτσιώτες και γενικώς οι Ελληνες φορολογούμενοι!

Μετά από δεκαετίες 

Ο καθένας κι απο μία! Αντε να πάρουν κι αυτοί που φρόντισαν να μην πάνε χαμένα τα λεφτά (όπως εκατομμύρια άλλα) και ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες που απαιτούνταν (και ήταν στα πλαίσια των υποχρεώσεών τους) για να δρομολογηθεί το έργο που παραδόθηκε στην Καρδίτσα ύστερα απο… δεκαετίες ολόκληρες!

Το φρέναραν!

Το να πάρουν τιμητικές πλακέτες κι εκείνοι που έβαζαν τρικλοποδιές και “φρέναραν” το έργο λόγω κομματικών και προσωπικών επιδιώξεων ώστε να μη φανεί ότι το έκαναν οι… “αντίπαλοι” είναι πραγματικά κάτι το ασύλληπτο! Βέβαια στη χώρα της “Φαιδράς Πορτοκαλέας” το χουμε δει αυτό να συμβαίνει πολλές φορές…

Αρνήθηκαν

Ευτυχώς κάτι τέτοιο δεν συνέβη στην περίπτωσή μας. Να βραβεύονται και να καμαρώνουν άνθρωποι που όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα απ’ αυτά που πρόσταζε ο ρόλος του θεσμικού εκπροσώπου που κατείχαν, αλλά που αρνήθηκαν ακόμη και χρηματοδοτήσεις για προσωπικούς και κομματικούς λόγους!