Δύσκολες ώρες περνάει ο άλλοτε διαβόητος αρχιληστής Νίκος Παλαιοκώστας χτυπημένος από νεφρική ανεπάρκεια.

Το μεσημέρι μεταφέρθηκε εκτάκτως από τις φυλακές του Αγίου Στεφάνου Πατρών όπου κρατείται εδώ και χρόνια, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Ρίο.

Ο 61χρονος σήμερα κατάδικος, εδώ και είκοσι ημέρες υποβάλλεται στην επίπονη διαδικασία της αιμοκάθαρσης.

Οι θεράποντες γιατροί στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Ρίο, έχουν διαγνώσει ότι ήδη έχει χάσει τον ένα του νεφρό αλλά και την όραση απ’ το ένα του μάτι, λόγω της ωχράς κηλίδας.

Εχει διαγνωστεί με υπέρταση, για την οποία σύμφωνα με πληροφορίες αρνούνταν να πάρει φαρμακευτική αγωγή, θεωρώντας πως θα καταπολεμήσει το βαρύ σύμπτωμα με… σκόρδα.

Ο Νίκος Παλαιοκώστας, ήταν καταζητούμενος επί 17 ολόκληρα χρόνια και συνελήφθη στις 13 Σεπτεμβρίου του 2006, έξω από το χωριό Λιβάδι στον Παρνασσό, πέφτοντας σε ένα μπλόκο που είχε στήσει η αστυνομία της Λιβαδειάς.

Ο Τρικαλινός ληστής, που ξέφευγε με περίτεχνο τρόπο από τους αστυνομικούς κρυμμένος σε σπηλιές στα Άγραφα και την Πίνδο πλέον βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση λόγω της επιδείνωσης της υγείας του.

Ολοι τον θεωρούσαν «μέντορα» του καταζητούμενου αδελφού του Βασίλη Παλαιοκώστα, ο οποίος έχει αποδράσει δυο φορές με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Πηγή real.gr