ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

Μετά από εκείνο το… κάθαρμα τον παλιο Ιανό, έσκασε μύτη κι άλλος! Ατέλειωτοι είναι! Αυτή τη φορά μας ανέλαβε ο Διομήδης! Φιλαράκι του Οδυσσέα του πολυμήχανου στον Τρωϊκό Πόλεμο, είχε τραυματίσει μέχρι και τη Αφροδίτη που τάχθηκε τότε με τους αντιπάλους!

Σε μία από τις μάχες που περιγράφει ο Ομηρος, ήταν έτοιμος να “καθαρίσει” τον Αινεία και παρενέβη κόντρα στο… πρωτόκολλο του Δία για να σώσει τον κανακάρη της! Ποιος είδε τον Διομήδη και δεν τον φοβήθηκε! Τα πήρε στο κρανίο, άρχισε να τρελαίνεται, έριξε ένα δόρυ και παρότι αθάνατη η αλανιάρα θεά του έρωτος, είδε τον… Αχέροντα με τα μάτια της, τραυματίστηκε και το βαλε στα πόδια!

Χρειάστηκε να επέμβει ο Απόλλωνας, και στη συνέχεια ολόκληρος Αρης για να τη γλιτώσουν, αλλά κι αυτός ακόμη ο θεός του πολέμου έφαγε μια ξεγυρισμένη “κονταριά” που ήταν όλη δική του!!! Είδε… αστεράκια και ούρλιαξε τόσο που κουνήθηκε συθέμελα ο Ολυμπος! Από τότε έχει ρωγμές το βουνό!

Πραγματικό θωρηκτό ο Διομήδης, σκέτος Κουταλιανός, δεν έκανε πίσω! Κάτι σαν τον παλιό σέντερ φορ της Εθνικής Δανίας, τον Πρέμπεν Ελκερ (θα τον θυμούνται οι παλαιότεροι) που όταν έμπαινε στην αντίπαλη περιοχή δεν μπορούσαν να τον κάνουν καλά οι αμυντικοί με τίποτα!

Αντε τώρα να τον χαλιναγωγήσουμε εμείς! Και πόσα αντιπλημμυρικά να φτιάξεις; Από το 1930 άλλωστε αυτή τη δουλειά κάνουμε στην περιοχή! Ολες οι κυβερνήσεις και οι ευεργέτες της χώρας, έφτιαχναν αβέρτα αντιπλημμυρικές σύγχρονες ζώνες προστασίας! Πως μπορείς, όμως, να τα βάλεις με τους… ήρωες του τρωϊκού πολέμου ή τους διπρόσωπους θεούς; Ανθρωπος είσαι κάποια στιγμή θα λυγίσεις και θα πλημμυρίσεις!

Ασε που εμείς πάντα εδώ στην περιοχή είχαμε και το πρόβλημα με την… κλιματική αλλαγή πριν την ανακαλύψουν στον υπόλοιπο πλανήτη! Πριν αρχίσει να δημιουργείται η τρύπα του οζοντος εδώ στον κάμπο είχαμε ζητήματα με τα καιρικά φαινόμενα! Έβρεχε και χιόνιζε το χειμώνα κι έκανε ζέστη το καλοκαίρι! Φοβερά πράγματα! Ε, πως να τα βγάλεις πέρα μετά;

Τι να σου κάνουν διαχρονικά οι αρμόδιοι; Παλεύουν με τα θεριά τα ανήμερα!  Οσο για εμάς τους απλούς πολίτες; Την μάθαμε πλέον τη δουλειά. Θα κατακεραυνώνουμε το σύμπαν την ώρα της καταστροφής, θα ρίχνουμε κυβερνήσεις από το… facebook και το τουίτερ και μετά όταν θα βγαίνει ο ήλιος, στραβά το καπέλο και παχύ φρεντοτσίνο!!!

Θα κοροϊδεύουμε κιόλας, απολαμβάνοντας το ρόφημα, εκείνους τους… γραφικούς που σε καιρούς νηνεμίας (όταν δηλαδή οι… Διομήδηδες και οι Ιανοί έχουν ρεπό!) κινητοποιούνται για να διεκδικήσουν συλλογικά κανένα έργο της προκοπής για τον τόπο!

Και μετά φτου κι απ’ την αρχή! Βάρκες, φουσκωτά, φτυάρια και όλα τα εργαλεία που απαιτεί ένα σύγχρονο σπίτι που βρίσκεται σε… παραθαλάσσιες περιοχές όπως η δική μας!

Βαστάτε γερά…

———————————-

«Με τη φετινή πλημμύρα, όρη και βουνά επήρα»

Μάρκος Βαμβακάρης – Τραγουδιστής, συνθέτης