ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Γράφαμε χθες, με αφορμή το τρομερό παιχνίδι που έγινε στο Αλκαζάρ την περασμένη Δευτέρα ανάμεσα στην ΑΕΛ και την ΑΕΚ, για τις συγκινήσεις που μας λείπουν πάρα πολύ στην Καρδίτσα από την αθλητική δράση. Οχι μόνο λόγω της πανδημίας, αλλά και της εξαφάνισης της Αναγέννησης από το προσκήνιο τα τελευταία χρόνια…

Συγκινήσεις που μας έδινε απλόχερα αυτή η ομάδα διαχρονικά και τις οποίες από ένα σημείο και μετά δυστυχώς αρχίσαμε να τις θεωρούμε συνηθισμένες και αυτονόητες! Αν καθίσουμε ν’ αναλογιστούμε μόνο τι απογεύματα και βράδια ζήσαμε σε αγώνες της Αναγέννησης τα τελευταία χρόνια και πριν το 2018, θα νοσταλγήσουμε!

Μόνο τη δεκαετία 2008 – 2018 να πάρουμε, θα χουμε να διηγούμαστε πάρα πολλά για επικές αναμετρήσεις, τρομερές υπερβάσεις του συλλόγου, στεναχώριες αλλά και χαρές. Ταυτόχρονα και τρομερή μπάλα! Ναι, όπως το διαβάζετε, τρομερή μπάλα από παικταράδες, ντόπιους και ξένους, που πέρασαν από το ρόστερ του συλλόγου μας.

Όπως συμβαίνει με τα τραγούδια, αλλά και διάφορες καλλιτεχνικές δημιουργίες, ο χρόνος είναι αυτός που αποδεικνύει αν αξίζουν ή όχι! Στην περίπτωση μας, μπορείτε απλώς να κάνετε μια “περαντζάδα” στα βίντεο διάφορων ξεχωριστών αγώνων…

Δοκιμάστε να δείτε κάποια παιχνίδια της Αναγέννησης στην περίοδο που προαναφέραμε. Θα τρίβετε τα μάτια σας πέρα από το σασπένς και από τη μπάλα που παίζονταν! Είναι δύσκολο να αξιολογήσεις πόση αξία έχει αυτό που βλέπεις εκείνη την ώρα…

Μέσα στην καθημερινότητα μπορεί να αδικήσεις αυτό που βιώνεις! Συμβαίνει όχι μόνο με το ποδόσφαιρο φυσικά, αλλά με τη ζωή την ίδια. Δυστυχώς μερικές φορές μοιάζει στη φύση του ανθρώπου να μην εκτιμά αυτό που ζει εκείνη τη στιγμή που το ζει! Έτσι έρχεται η χρονική απόσταση που αποφαίνεται για την αξία αυτού που προηγήθηκε.

Αν ήταν σπουδαίο, θες δεν θες θα το παραδεχθείς διότι θ’ αντέξει στο χρόνο και στη σύγκριση! Και θα ρχονται εκείνες οι ώρες που θ’ μοιρολογείς: “Κοίτα ρε φίλε τι είχα και δεν το χαιρόμουν όπως έπρεπε!” Κι αντε, αυτό φανερώνει και μια τάση αυτοκριτικής που σημαίνει ότι έστω και αργά κατάλαβες.

Υπάρχει και η περίπτωση να το σβήνεις από τη μνήμη σου, (να φυγοπονείς δηλαδή), να το απαξιώνεις επίτηδες για να μην παραδεχθείς πόσο λάθος ήσουν! Κι όταν δεν έχεις το θάρρος να παραδεχθείς τη λανθασμένη προσέγγιση που έκανες σε πράγματα και πρόσωπα, τότε σημαίνει ότι δεν πρόκειται να απολαύσεις ποτέ αυτό που θα μπορούσε να σε κάνει να νιώθεις έντονα, δηλαδή να ζεις και κυρίως να μοιράζεσαι αυτό που ζεις!

Για την Αναγέννηση ξεκινήσαμε να γράφουμε και για ποδόσφαιρο και καταλήξαμε σε… φιλοσοφικές αναζητήσεις. Αλλα θα μου πειτε και η Αναγέννηση μια… ολόκληρη φιλοσοφία από μόνη της είναι!

Το θρίλερ της Αναγέννησης με τα Τρίκαλα του 2015

Στιγμές της Αναγέννησης από την κάμερα του “anagenisi net”…

Άλλο ένα παλαιότερο γειτονικό ντέρμπι με τα Τρίκαλα που κρίθηκε στο φινάλε (2005)…