ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ

ΕΦΘΑΣΕ λοιπόν και στην Ελλάδα ο Κορωνοϊός! Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα, λέει, χθες στη Θεσσαλονίκη! Με την δέουσα σοβαρότητα και κυρίως ψυχραιμία κοινωνήθηκε από τα ΜΜΕ η πληροφορία από το πρωί! Με το που διάβαζες ή άκουγες την είδηση έψαχνες αμέσως το… θερμόμετρο!!!

ΝΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ λέτε από την οθόνη του κινητού με την ανάγνωση ή μέσω της τηλεόρασης; Ποιος μπορεί να το αποκλείσει; Οχι πείτε μου υπεύθυνα ποιος μπορεί να το αποκλείσει; Αρα, από την στιγμή που δεν μπορεί, υφίσταται η πιθανότητα μετάδοσης! Οπότε ας λάβουμε τα μέτρα μας! Απαιτείται κυρίως καθημερινή… πλύση εγκεφάλου γιατί είναι ο πρώτος που κινδυνεύει να προσβληθεί από τον ιό και να τουφεκίσει μία κι έξω!

ΠΡΙΝ, λοιπόν, διαβάσουμε ή ακούσουμε ειδήσεις, κουνάμε το κεφάλι δυνατά μέχρι να… “κλοκοτήσει” που λενε και στον κάμπο, παίρνουμε βαθιά εισπνοή, φοράμε μάσκα (κάνει και του Ζορρό!) και υποδεχόμαστε τις πληροφορίες…

ΔΙΑΛΕΓΟΥΜΕ επίσης με μεγάλη σχολαστικότητα τους δημοσιογραφικούς διαύλους αλλά και τις ώρες της ενημερωσης! Η καλύτερη ώρα είναι εκεί κοντά, στη ζώνη που παίζονται οι “Αγριες Μέλισσες” , ώστε ταυτόχρονα να μαθαίνουμε και όλα όσα γίνονται σ’ αυτή την εκπληκτική πολιτιστική σειρά που μας μεταφέρει πιστά στις συνήθειες και στον τρόπο ζωής που επικρατούσαν στον Θεσσαλικό κάμπο τη δεκαετία του ‘50!

ΗΔΗ εκεί έχουν καταγραφεί συνταρακτικές εξελίξεις! Ο Κλεομένης ζήτησε από τον Μελέτη τον επιστάτη, να κάνουν έρωτα μέσα στο… σταύλο!!! Χαμός! Το σασπένς είναι ακατάπαυστο και το ενδιαφέρον κορυφώνεται ανα λεπτό! Λίγο να χάσεις μένεις πίσω! Οπότε μαζί με όσα συμβαίνουν με τον κορωνοϊό, μπορείτε ταυτόχρονα με ταχύτατο ζάπινγκ να μαθαίνετε τι συμβαίνει και με τις… κάψες του μερακλή του Κλεομένη!

ΚΑΛΗ ώρα επίσης για άμεση, εμπεριστατωμένη και προπαντώς ψύχραιμη ενημέρωση είναι η πρωϊνή, στην εκπομπή του Αυτιά! Εκεί, μπορείτε να μαθαίνετε τα πάντα με το “ν” και με το “σ” νηφάλια χωρίς κραυγές, υπερβολές και πανικό!!!

ΚΑΤΑ τα άλλα η ζωή στον ευλογημένο μας τόπο κυλάει σε… κανονικούς ρυθμούς! Φροντίζει γι’ αυτό ο πρώην νομάρχης της Καρδίτσας (τι παιδί έχουμε αναδείξει όμως, ε;) με τα… στρατεύματα που έχει εξαπολύσει σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα!

ΕΝΟΨΕΙ και της Αποκριάς γίνονται κάτι χάπενινγκ εκεί άλλο πράγμα! Τι βεγγαλικά, τι χοροί, τι γλέντι…! Μέσα στην καλή χαρά βρίσκεται όλος ο πληθυσμός! Γιορτάζουν όλοι μαζί! Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν τις τελευταίες ημέρες και την παράσταση έκλεψε η απόβαση ουλαμών της… αυτοκρατορίας από την ταινία Star Wars που παρελαύνουν με τα κράνη και τις ασπίδες! Μόνο ο Ντάρθ Βέιντερ λείπει…!!!
Kαλές Απόκριες να έχουμε…