Τον εφιάλτη στα χέρια του αδερφού του συντρόφου της μητέρας της λίγο έλειψε να ζήσει16χρονη. Ο φερόμενος δράστης, εκμεταλλευόμενος τη σχέση του αδερφού του με τη μητέρα της 16χρονης, καλούσε την ανήλικη στο σπίτι του δήθεν για να τον βοηθήσει στις δουλειές, είχε όμως άλλα στον νου του..

Την πρώτη φορά αποπειράθηκε να τη βιάσει, ενώ τη δεύτερη, με αφορμή την οποία η 16χρονη αποκάλυψε τα πάντα στη μητέρα της, τη θώπευσε στα γεννητικά της όργανα. Η υπόθεση έφθασε στην Αστυνομία και από την Εισαγγελία Βόλου διατάχθηκε προκαταρκτική. Ο εισαγγελέας Βόλου ολοκλήρωσε τη διαδικασία και άσκησε δίωξη σε βάρος του κατηγορούμενου σε βαθμό κακουργήματος. Ο 50χρονος φερόμενος ως δράστης ζει σε διαφορετικό σπίτι, στο ίδιο όμως κτιριακό συγκρότημα με τη 16χρονη και τη μητέρα της, στην περιοχή της Κορόπης. Μέσω του αδερφού του, ο οποίος είναι σε σχέση με τη μητέρα της ανήλικης, κατάφερε να οικοδομήσει σχέση εμπιστοσύνης.

Στη δόμηση μιας καλής σχέσης σημαντικό ρόλο φαίνεται να έχει παίξει η συμπεριφορά του πατριού της, ο οποίος πάντα φερόταν καλά στην ανήλικη, όπως κατέθεσε η ίδια στους αστυνομικούς. Η 16χρονη κατά καιρούς πήγαινε στο σπίτι του αδερφού του πατριού της, καθώς ο ίδιος την καλούσε για να τον βοηθήσει με δουλειές του σπιτιού, αλλά και το μαγείρεμα. Πρόθυμο το νεαρό κορίτσι ανταποκρινόταν, χωρίς να γνωρίζει τα «άρρωστα» σχέδια του άντρα.

Τον περασμένο Αύγουστο έζησε τον εφιάλτη. Ενώ έκανε δουλειές στο σπίτι του 50χρονου, εκείνος φέρεται να της επιτέθηκε με σκοπό να τη βιάσει. Η 16χρονη έδωσε μάχη για να ξεφύγει από τα χέρια του, ενώ απελπισμένη φώναζε. Προφανώς εκείνη την ώρα δεν ήταν κανείς στο σπίτι κι έτσι κανείς δεν άκουσε τις κραυγές αγωνίας. Τράπηκε σε φυγή κι έκτοτε αρνούταν να πάει στο σπίτι του 50χρονου. Δεν αποκάλυψε όμως, προφανώς επειδή φοβήθηκε, τι είχε συμβεί.

Ο 50χρονος φαίνεται να ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός στη συνέχεια και δεν έδινε δικαίωμα. Μέχρι τον περασμένο Ιανουάριο, οπότε και άρχισε να ξανακερδίζει την εμπιστοσύνη της νεαρής κοπέλας. Πήγε ξανά στο σπίτι του να τον βοηθήσει με τις δουλειές κι εκείνος δεν έχασε χρόνο. Της επιτέθηκε και τη θώπευσε στα γεννητικά της όργανα. Αυτή τη φορά το κορίτσι δεν έκανε πίσω.

Αποκάλυψε τα πάντα στη μητέρα της και μαζί κατήγγειλαν το συμβάν στο Α.Τ. Νοτίου Πηλίου, που έδωσαν καταθέσεις. Ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Βόλου. Διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση η οποία ολοκληρώθηκε πριν από έναν μήνα.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής λήφθηκαν νέες καταθέσεις από το ανήλικο κορίτσι και τη μητέρα της και ανωμοτί κατάθεση από τον φερόμενο ως δράστη, ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες. Ωστόσο ο εισαγγελέας Βόλου έκρινε ότι οι ενδείξεις επαρκούν και άσκησε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του 50χρονου για απόπειρα βιασμού σε συρροή με το αδίκημα της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας. Η υπόθεση διαβιβάζεται σε κύρια ανάκριση.

ΠΗΓΗ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ