Δεν γλίτωσε από την μανία του «Ιανού» το υπόγειο της Δημοτικής Πινακοθήκης της Καρδίτσας στο οποίο φυλάσσονται εκατοντάδες έργα ντόπιων και όχι μόνο καλλιτεχνών. Το υπόγειο έχει πλημμυρίσει και η άντληση των υδάτων συνεχίζονταν ακόμα και χθες.

Στον συγκεκριμένο χώρο φυλάσσονται έργα των Δ. Γιολδάση, Γ. Γούλα και άλλων ζωγράφων. Πρόκειται για έργα που δεν είναι ενταγμένα στη μόνιμη έκθεση της ΔημοτικήςΠινακοθήκης ωστόσο έχουν παρουσιαστεί σε περιοδικές ή θεματικές εκθέσεις.

Για το συγκεκριμένο θέμα έχει ενημερωθεί και η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη. Η επικοινωνία έγινε προκειμένου να της θέσει τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας μετά την καταστροφική πλημμύρα.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, ο κ. Παφίλης ζήτησε από την υπουργό Πολιτισμού την άμεση κινητοποίηση του απαραίτητου και εξειδικευμένου προσωπικού και τη διάθεση όλων των αναγκαίων μέσων, προκειμένου να διασωθεί και να αποκατασταθεί αυτή η πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Καρδίτσας.