ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΚΑΤΣΑΡΑ
Τις τελευταίες ημέρες αντιλαμβάνονται όλο και περισσότερoi ότι η λεγόμενη ελευθερία λόγου και στα λεγόμενα social media ή αλλιώς κοινωνικά δίκτυα είναι ένα ωραίο… παραμύθι που δεν έχει ούτε δράκο, ούτε κοκκινοσκουφίτσες!!!

Οι “ΣΠΟΝΤΕΣ” το έγραφαν εδώ και χρόνια, αλλά κάποιοι νόμιζαν ότι έχοντας ένα κινητό με πληκτρολόγιο, κάμερα και πρόσβαση στο ίντερνετ, μπορούν να λένε και να ανεβάζουν ο,τι θέλουν, δίχως να κινδυνεύουν να φιμωθούν! Κάποιοι νόμιζαν μάλιστα ότι κάνοντας μια σελίδα στο fb έγιναν… “καναλάρχες” και λογόκριναν κιόλας απόψεις που δεν τους βόλευαν!

Ξέχασαν ότι εξαρτώνταν από τις διαθέσεις κι από ένα… “κλικ” του “μάστερ” που ελέγχει την κατάσταση! Mε ένα απλό “κλικ” στο «ποντίκι» η άποψή σου έφυγε για τον “κάδο απορριμμάτων”!!!

Το γράφαμε και προσφάτως. Στις 10 Φεβρουαρίου. Κι επειδή τα γραπτά μένουν σας θυμίζουμε:

«Σε λίγο δεν θα μπορείς να γράφεις ό,τι θέλεις, ούτε εδώ (σ.σ social media). Ναι, εδώ που είχες την ψευδαίσθηση ότι δεν λογοκρίνεσαι. Θα επεμβαίνει ο… “μετρ” και θα διαλέγει τι είναι πρέπον και τι όχι.. Θα ερμηνεύει ποια γραφόμενα διαταράσσουν τη γαλήνη και την τάξη και ποια συνεισφέρουν στην… “κοινωνική ειρήνη”…
Ναι, σ’ αυτή την “κοινωνική ειρήνη” όπου μπορεί να μένεις άστεγος από την πλημμύρα και να σου φέρνουν δώρο ένα κοντέινερ την ίδια στιγμή που το κομματόσκυλο αποζημιώνεται στον… 3ο όροφο!
Ναι, σ’ αυτή την “κοινωνική ειρήνη” όπου τα λεφτά που σου φορολογούν τα δίνουν πακέτο σε κλινικάρχες, καναλάρχες, διοδάρχες και άλλους… άρχες που έχουν “στριωμιές”!
Ναι, σ’ αυτή την “κοινωνική ειρήνη” όπου σου λένε οι ειδικοί ότι ο ιός δεν κολλάει στα σαρδελοποιημένα σχολεία των παιδιών σου και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, διότι δεν βγαίνει ο προϋπολογισμός ν’ αγοράσουν κανα πούλμαν και να κάνουν καμιά αίθουσα παραπάνω, να προσλάβουν κανα δάσκαλο απο τους χιλιάδες που γυρίζουν ταλαίπωροι σ’ όλη την Ελλάδα ως αναπληρωτές….
Προσλαμβάνουμε αστυνομικούς για τα πανεπιστήμια, αγοράζουμε όπλα, φρεγάτες, αεροπλάνα γιατί κινδυνεύουμε από τους παλιότουρκους με τους οποίους κάνουμε μαζί ασκήσεις ως σύμμαχοι!!!
Ναι, σ’ αυτή την “κοινωνική ειρήνη” όπου τα νοσοκομεία όλης της χώρας μετατράπηκαν σε νοσοκομεία μιας νόσου και όσοι κινδυνεύουν να πεθάνουν από άλλες ασθένειες, καλούνται να το… αναβάλουν για να μην πιέζεται το σύστημα….»

ΑΥΤΑ και αρκετά ακόμη γράφαμε τη συγκεκριμένη ημερομηνία και καταλήγαμε ως εξής:

«Σε λίγο, λοιπόν, για να μην διαταραχθεί αυτή η… “κοινωνική ειρήνη” δεν θα μπορείς να γράψεις και να εκτονωθείς (και μετά να πέσεις για ύπνο), ούτε στον λεγόμενο “τοίχο” του “φου μπου”. Θα πρέπει πρώτα να παίρνεις άδεια από τον… “σερίφη”»

ΚΑΛΩΣ τα δεχθήκατε fans του σερφαρίσματος! Μόνο ευχάριστες ειδησούλες και φωτο με τοπία και καρδούλες απο δω και πέρα!

παραΣΠΟΝΤ(ί)ΕΣ

Είναι δυνατόν να υπάρξει κάθε μορφής εξουσία δίχως την ανάγκη της λογοκρισίας; Οχι φυσικά! Είναι όμως δυνατόν η λογοκρισία να εξαφανίσει εκείνους που υπερασπίζονται την ελευθερία του λόγου, δηλαδή την ίδια την ελευθερία; Οχι φυσικά, είναι πάλι η απάντηση. Η μάχη αυτή ήταν, είναι και θα είναι πάντα σε πλήρη εξέλιξη…

Όλα όσα συμβαίνουν
Αλλοτε θα γέρνει προς τη μία πλευρά, άλλοτε προς την άλλη ανάλογα με το… σκοτάδι που επικρατεί γύρω μας. Με όλα όσα συμβαίνουν σε μια σκληρή μάχη. Θύματα, διαστρέβλωση της αλήθειας, προβοκάτσιες, σαμποτάζ, επιθέσεις, αντεπιθέσεις και τα λοιπά!

Το σύμπαν…
Και εντάσσεται στη γενικότερη προαιώνια αντιπαράθεση του ανθρώπου με τον ίδιο τον κακό εαυτό που “ξεχνά” την ιδιότητα του και νομίζει ότι θα καταδυναστεύσει το σύμπαν ολόκληρο και τις ζωές των άλλων για την εξουσία!

Αγρίεψαν
Αυτή η μάχη περνάει από διάφορα στάδια. Στις μέρες μας ζούμε ένα απ’ αυτά. Με τους καιρούς να έχουν αγριέψει…

Δεν γίνεται να κάνεις τον ανήξερο

Στη διαχρονική μάχη με τη λογοκρισία παίρνεις θέση. Δεν γίνεται να το παίξεις αδιάφορος ούτε να είσαι “ουδέτερος”. Δεν υφίσταται στην περίπτωσή μας η ουδετερότητα. Όσοι νομίζουν ότι αν δεν μιλούν και κάθονται στη γωνίτσα τους για να μη μπλέξουν πιστεύοντας ότι θα έχουν το “κεφαλάκι τους ήσυχο”, έχουν ήδη πάρει θέση δίχως να το καταλάβουν!  Εχουν γίνει έρμαιο εκείνων που στην δίψα τους να εξουσιάζουν τους χρησιμοποιούν έναντι εκείνων που τολμάνε να σηκώσουν το ανάστημά τους και να διεκδικήσουν τη ζωή και την αξιοπρέπειά τους. Είναι σαν εκείνους δηλαδή που οταν ανέβαιναν τα ορκ στην εξουσία στη Γερμανία κι άρχιζαν τον διαχωρισμό των ανθρώπων μέχρι που έφθασαν στα στρατόπεδα εξόντωσης, έκαναν πως… δεν ήξεραν και μετά κοιτούσαν πίσω τους μήπως ήλθε η σειρά τους για… διαχωρισμό!