Περιμένουν τον ΕΟΔΥ σε Σοφάδες και Καρδίτσα

ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ

Εν αναμονή του κλιμακίου του ΕΟΔΥ για δε ι γματοληπτικούς ελέγχους, βρίσκονται στους οικισμούς των ρομά σε Σοφάδες και Καρδίτσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλιμάκιο αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα τις περιοχές και να πραγματοποιήσει ελέγχους, όπως έγινε και στους άλλους οικισμούς σε Νέα Σμύρνη, Φάρσαλα κλπ. Σοφάδες Επί ποδός βρίσκεται η Δημοτική Αρχή Σοφάδων. Η αρμόδια Αντιδήμαρχος κ. κ. Θώμη Καφάση-Δεδιλιάρη, σε συνεργασία με την αστυνομία και την πυροσβεστική, αλλά και με την συμμετοχή του ειδικού διαμεσολαβητή, πραγματοποίησε συστάσεις στους ρομά, να παραμείνουν εντός του οικισμού.

Με τη χρήση μεγαφώνου, η κ. Καφάση Δεδιλιάρη, κάλεσε και χθες τους ρομά να ακολουθήσουν τα προβλεπόμενα μέτρα. Μάλιστα, ο διαμεσολαβητής ενημέρωσε τους ρομά και στη διάλεκτο τους. Μιλώντας στο «Νέο Αγώνα» η Αντιδήμαρχος Σοφάδων, τόνισε πως οι συστάσεις για την ώρα αποδίδουν καρπούς και οι ρομά υπακούουν στις εκκλήσεις της Δημοτικής Αρχής, να παραμείνουν στα σπίτια τους. «Μαύρικα» Εν αναμονή του κλιμακίου του ΕΟΔΥ για προληπτικούς ελέγχους βρίσκονται και στον οικισμό των ρομά στην «Μαύρικα».

Όπως τόνισε στο «Νέο Αγώνα» ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος περιξ του οικισμού, υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις από την αρχή που εφαρμόστηκαν τα μέτρα. Ο οικισμός περιφρουρείται από αστυνομικούς. Υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι» υπογράμμισε ο κ. Τσιάκος. Αξίζει να σημειωθεί πως ένας κάτοικος του οικισμού της «Μαύρικας» μετέβη στο Νοσοκομείο Καρδίτσας ως ύποπτο κρούσμα, ωστόσο το τεστ βγήκε αρνητικό.