Στο ήμισυ οι εργασίες παράκαμψης της Συκεώνας

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Κατά το ήμισυ έχει ολοκληρωθεί η υλοποίηση του έργου κατασκευής της παράκαμψης Συκεώνας που θα βελτιώσει τη μετακίνηση στο δρόμο Καρδίτσας- Λάρισας.

«Πρόκειται για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο που προχωρά παρά τις αντίξοες συνθήκες» δήλωσε στο «Νέο Αγώνα» ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κωστας Αγοραστός, προσθέτοντας ότι η Περιφέρεια ανοίγει πρόσκληση στο ΕΣΠΑ για την ένταξη και του οδικού τμήματος «Μεσοράχη- Λάρισα» ύψους 8 εκ ευρώ, που θα ολοκληρώσει την βελτίωση των υποδομών στην οδική σύνδεση Καρδίτσας- Λάρισας.

«Η παράκαμψη Συκεώνας είναι ένα έργο προϋπολογισμού 33 εκατομμυρίων ευρώ, με το οποίο ολοκληρώνεται η ενδοπεριφερειακή οδική σύνδεση Λάρισας – Καρδίτσας αλλά και η σύνδεση με τον αυτοκινητό- δρομο Κεντρικής Ελλάδος Ε65. Ως Περιφέρεια ολοκληρώνουμε τους μεγάλους οδικούς άξονες γιατί η ανάπτυξη των τοπικών οικονομικών και κοινωνιών είναι και θέμα υποδομών» υπογράμμισε.

«Το έργο στη Συκεώνα προχωρά κανονικά και η υλοποίηση των εργασιών έχει φτάσει σχεδόν στο ήμισυ» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Κώστας Νούσιος, ο οποίος μάλιστα επισήμανε ότι προωθείται και η επιστρωμάτωση του οδοστρώματος στις στροφές της Συκεώνας με αντιολισθητική άσφαλτο για την ασφαλέστερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής.