TO τένις, λέει, είναι το άθλημα της… ελίτ! Των πλουσίων και των “σελέμπρετι” με πλούσιους ακριβοπληρωμένους στάρ που ανταγωνίζονται. Μάλιστα! Ενώ τους ποδοσφαιριστές τους δέρνει… φτώχεια καταραμένη!!!

ΤΑ ΛΕΦΤΑ που βγάζουν οι τενίστες που πρωταγωνιστούν σε παγκόσμιο επίπεδο (όπως καλή ώρα στη Μελβούρνη) είναι ασύλληπτα! Ενώ με τα λεφτά που βγάζουν οι ποδοσφαιριστές που επίσης πρωταγωνιστούν σε παγκόσμιο επίπεδο δεν έχουν να… λαδώσουν το έντερό τους! Πείνα και το μέγα έλεος…

ΓΙΑ ΠΑΜΕ να δούμε τι συμβαίνει στην πραγματικότητα επειδή ακούμε πολλές αρλούμπες. Από την γνωστή λίστα του περιοδικού «Fordes» που παρουσιάζει κάθε χρόνο τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, μεταξύ αυτών και των αθλητών, πληροφορούμαστε ότι το 2018 ο δεύτερος πλουσιότερος αθλητής είναι ο Λιονέλ Μέσι της Μπαρτσελόνα!

Η… ΛΑΪΚΗ αυτή ομάδα του προσφέρει ετήσιες αποδοχές 84 εκατομμύρια δολλάρια! Με τις χορηγίες τσιμπάει άλλα 27 εκατομμύρια, σύνολο 111 εκατομμυριάκια! Τρίτος στην σχετική λίστα είναι το “αντίπαλο δέος”, ο Κριστιάνο Ρονάλντο με 61 εκατομμύρια δολλάρια ετήσιες αποδοχές και 47 απο χορηγίες!

ΠΕΜΠΤΟΣ έρχεται ο Νεϊμάρ με 73 εκατομμύρια αποδοχές και 17 εκατομμύρια απο διαφημίσεις! Από τον χώρο του τένις θα βρούμε στην πρώτη δεκάδα μόλις έναν, τον Ρότζερ Φέντερερ (12 εκατομ. από αποδοχές και 65 από άλλες δραστηριότητες)!

ME ΛΙΓΑ το… “λαϊκότερον των αθλημάτων” σε επαγγελματικό επίπεδο σαφέστατα και δεν είναι το ποδόσφαιρο! Οπως μάλιστα διαπιστώνουμε από τα παραπάνω η… “κάτι περισσότερο από μια ομάδα”, το σύμβολο της Καταλονίας και του λαού, το αντίπαλον δέος της “Βασίλισσας”, δίνει τα περισσότερα δολλάρια απο κάθε άλλη αθλητική οντότητα στον πλανήτη!!!

ΟΠΟΤΕ όσοι προσεγγίζουν το τένις με αφορμή τα όσα απίθανα κάνει ο Τσιτσιπάς στην Αυστραλία με υφάκι τσαχπνινοαριστερογαργαλιάρικο… ανάλογο μ’ αυτό που είχει ο πρωθυπουργός μας οταν αναφέρονταν στη… Μέρκελ πριν αναλάβει την εξουσία, καλό θα είναι να το πάρουν αλλιώς!

ΔΕΝ ξεχωρίζουν τα αθλήματα στον εμπορευματοποιημένο επαγγελματικό αθλητισμό σε λαϊκά και ελιτίστικα. Ολα είναι μια βιομηχανία με αποκλειστικό σκοπό το κέρδος!

ΠΟΥ φυσικά είναι προσαρμοσμένος απόλυτα μέσα σ’ ενα γενικότερο αδηφάγο περιβάλλον! Ολα λειτουργούν προς αυτή την κατεύθυνση. Κέρδος και φυσικά εξουσία! Νησίδες υγείας δεν γίνεται να επιβιώσουν μέσα σε όλο αυτό τον Ωκεανό!!! Μόνο αν αλλάξει όλο το περιβάλλον, κάτι που φυσικά δεν μπορεί να γίνει με τζάμπα μαγκιές και… “δηθενιές”!!!

ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΚΑΤΣΑΡΑΣ