Με αδιάκοπο ρυθμό συνεχίζονται εδώ και αρκετές ημέρες τα έργα που αφορούν στη βελτίωση (θεαματική θα λέγαμε) του Δημοτικού Σταδίου και γενικότερα του αθλητικού κέντρου Καρδίτσας…

Όπως πληροφορηθήκαμε σε ο,τι αφορά τη βελτίωση του χλοοτάπητα θα αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά (δηλαδή θα… “πρασινίζει” το τερέν) από την προσεχή Τετάρτη όπου θα τοποθετηθούν τα κομμάτια.

Η πρόσφατη ανακατασκευή που δρομολόγησε η προηγούμενη δημοτική αρχή δυστυχώς κατέληξε σε οδυνηρό αποτέλεσμα, καθώς μετά από λίγους μόλις μήνες μετά την ολοκλήρωσή της ο αγωνιστικός χώρος του Δημοτικού Σταδίου εμφάνιζε εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου.

Μαζί με τις παρεμβάσεις στον χλοοτάπητα όπως έχουμε γράψει σε πρόσφατο ρεπορτάζ, πραγματοποιούνται και μια σειρά από εργασίες που έχουν να κάνουν με την δυτική εξέδρα αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο.

Όσοι δηλαδή θα πάνε στο στάδιο μετά το πέρας των έργων, σίγουρα θα δουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα κάτι που ήταν απαραίτητο διότι είχε παρατηθεί στην τύχη του τα τελευταία χρόνια.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος μάλιστα σε δηλώσεις που έκαανε στην πρεμιέρα της προετοιμασίας της Αναγέννησης την περασμένη εβδομάδα, έκανε λόγο για μια προσπάθεια να μετατραπεί το γήπεδο σε ευρωπαϊκών προδιαγραφών σταδιακά, ώστε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες και τις μεγάλες απαιτήσεις που υπάρχουν πλέον με την παρουσία της Αναγέννησης στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία ποδοσφαίρου της χώρας μας αλλά και στο Κύπελλο Ελλάδος.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το πρόγραμμα των φιλικών αγώνων που είναι απαραίτητοι για την προετοιμασία των “κιτρινόμαυρων” όπως αντιλαμβανόμαστε θα καθοριστεί αναλόγως με το χρονοδιάγραμμα που θα έχουν τα έργα.

Εργα που βεβαίως είναι απαραίτητα και ορθώς δρομολογήθηκαν, ακόμη κι αν χρειαστεί η ομάδα να περιμένει την ολοκλήρωσή τους, γιατί απλούστατα όλη αυτή την αναβάθμιση του γηπέδου θα τη βρει μπροστά της.

Να θυμίσουμε πως οι πρώτες επίσημες υποχρεώσεις της Αναγέννησης για τη νέα σεζόν θα είναι στην 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος όπου θα συμμετάσχουν και οι ομάδες της super league 2 μαζί με όσες προκριθούν από τα ζευγάρια των δύο πρώτων φάσεων που αφορούν σε ομάδες της Γ’ Εθνικής.

ΤΟ «ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΖΗΣ»
Ταυτόχρονα με τα έργα που γίνονται στο Δημοτικό Στάδιο (στο παλιό κλειστό, στο κολυμβητήριο και γενικότερα στο Αθλητικό Κέντρο), όπως έχουμε γράψει σε πρόσφατο ρεπορτάζ, αναβαθμίζεται και το προπονητήριο της Αναγέννησης στο “Γιώργος Μπαζής”.
Ο Δήμος έχει δρομολογήσει εργασίες για την τοποθέτηση υπόγειου συστήματος ποτίσματος, ενώ υπάρχουν κι άλλες παρεμβάσεις που καθιστούν το χώρο εξαιρετικά βελτιωμένο και λειτουργικό για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες τόσο της πρώτης ομάδας όσο και των Ακαδημιών και τμημάτων υποδομής.

Βιώνουμε, δηλαδή, ύστερα από καιρό μια πανδαισία έργων που σε συνδυασμό με την επιστροφή της Αναγέννησης στο προσκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου, αναμφίβολα δημιουργούν μια αίσθηση ευφορίας ενόψει της νέας αθλητικής χρονιάς που ελπίζουμε να κυλήσει χωρίς τα προβλήματα, τις δυσκολίες και τις διακοπές που είχε λόγω της πανδημίας, αυτή που μας πέρασε…