Πανελλήνια διάκριση θα διεκδικήσει το Εφηβικό τμήμα του ΘΕΟΝΗ Α.Σ. Καρδίτσας, μέσω της συμμετοχής του στη Β’ Φάση του Πανελλήνιου πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη το διάστημα 18-22 Αυγούστου.

Οι πρωταθλητές ΕΣΚΑΘ, ως πρεσβευτές του Θεσσαλικού μπάσκετ ρίχνονται στη μάχη ενός τουρνουά που συμμετέχουν τα πιο ταλαντούχα και ανερχόμενα σύνολα αθλητών σε επίπεδο Εφήβων, με στόχο την αποκόμιση εμπειριών και τη διεκδίκηση των πιθανοτήτων για είσοδο στην τελική Φάση.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο κλειστό γυμναστήριο Νεάπολης Θεσσαλονίκης και το συγκρότημα του Νίκου Κακλαμάνου, μετά τις διαδοχικές επιτυχίες από την κατάκτηση του τίτλου σε επίπεδο Ν. Καρδίτσας και Θεσσαλίας, θα επιδιώξει να ανταποκριθεί σε ακόμη μεγαλύτερες απαιτήσεις, αποδεικνύοντας ότι ανήκει στην ελίτ των ακαδημιών της χώρας.
Το συνεπές πλάνο και η μεθοδικότητα στα τμήματα υποδομής που διέπουν τον Σύλλογο δημιούργησε ένα ελπιδοφόρο σύνολο στα πρότυπα λειτουργίας των παραδοσιακών δυνάμεων στον ελληνικό μπασκετικό χάρτη.

Από την Καρδίτσα, λοιπόν, οι Έφηβοι του ΑΣΚ βάζουν πλώρη να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους και να εξελίξουν τις δυνατότητές τους, όπως άλλωστε «μαρτυρά» η διαδρομή τους όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκμάθησης και διαπαιδαγώγησης που εφαρμόζεται πιστά στις ακαδημίες.

Ο ΘΕΟΝΗ Α.Σ. Καρδίτσας θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τον πρωταθλητή ΕΣΚΑΜΑΘ Λεύκιππο Ξάνθης, τον πρωταθλητή ΕΚΑΣΧ ΚΑΟ Χαλκιδικής Ευρώπη ’87, τον πρωταθλητή ΕΚΑΣΔΥΜ Α.Σ. Διόσκουροι Κοζάνης, τον πρωταθλητή ΕΚΑΣΚΕΜ Βατανιακό Κατερίνης και τον πρωταθλητή ΕΣΚΑΒΔΕ ΣΚ Ιωαννίνων.

Την πρόκριση στην τελική φάση καταλαμβάνει η ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στο τέλος του πρωταθλήματος. Οι αντίστοιχες ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη θέση σε Β’ και Γ’ Όμιλο θα προκριθούν επίσης στην τελική φάση, στην οποία βρίσκονται ήδη ο πρωταθλητής ΕΣΚΑΝΑ Ολυμπιακός, ο πρωταθλητής ΕΣΚΑ Γ.Σ. Περιστερίου και η πρωταθλήτρια ΕΚΑΣΘ Ακαδημία ΔΕΚΑ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα στον Α’ Όμιλο της Β’ Φάσης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων:

Α΄ Όμιλος- Θεσσαλονίκη
Ημ/νιες Γήπεδο Ώρες Συναντήσεις
18/08/21 Νεάπολης
ΣΚ Ιωαννίνων – Βατανιακός Κατερίνης
ΘΕΟΝΗ ΑΣ Καρδίτσας – Λεύκιππος Ξάνθης
Διόσκουροι Κοζάνης – ΚΑΟ Χαλκιδικής
19/08/21 Νεάπολης
ΚΑΟ Χαλκιδικής – ΘΕΟΝΗ ΑΣ Καρδίτσας
Λεύκιππος Ξάνθης – ΣΚ Ιωαννίνων
Βατανιακός Κατ. – Διόσκουροι Κοζάνης
20/08/21 Νεάπολης
ΣΚ Ιωαννίνων – ΚΑΟ Χαλκιδικής
ΘΕΟΝΗ ΑΣ Καρδίτσας – Διόσκουροι Κοζάνης
Βατανιακός Κατερ. – Λεύκιππος Ξάνθης
21/08/21 Νεάπολης
ΘΕΟΝΗ ΑΣ Καρδίτσας – Βατανιακός Κατερίνης
Διόσκουροι Κοζάνης.-ΣΚ Ιωαννίνων
ΚΑΟ Χαλκιδικής – Λεύκιππος Ξάνθης
22/08/21 Νεάπολης
ΣΚ Ιωαννίνων – ΘΕΟΝΗ ΑΣ Καρδίτσας
Λεύκιππος Ξάνθης – Διόσκουροι Κοζάνης
Βατανιακός Κατερίνης- ΚΑΟ Χαλκιδικής