O Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Αριστοτέλης Σπάνιας

Η εξέλιξη της τεχνολογίας και η διείσδυση του διαδικτύου στα ελληνικά νοικοκυριά, δεν έχει μόνο θετικά αποτελέσματα. Ερευνες δείχνουν ότι όσο το διαδίκτυο μπαίνει στη ζωή μας τόσο αυξάνονται οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από την ασύδωτη και χωρίς όρους χρήση του.

Αυτά επισημάνθηκαν μεταξύ άλλων στην ενδιαφέρουσα εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο Δημοτικο Κινηματοθέατρο της Καρδιτσας από τον Ιατρικό Σύλλογο και ομιλητή τον συμπολίτη Δρ Κ. Σιώμο ψυχίατρο παιδιών και εφήβων, Προέδρου της Ελληνικής εταιρείας μελέτης της διαταραχής εθισμού στο διαδίκτυο.

Η ομιλία είχε ως θέμα «Εθισμός των παιδιών στο διαδίκτυο. Όταν το παιχνίδι γίνεται εξάρτηση.» και O κ. Σιώμος σε απλή και κατανοητή γλώσσα εξήγησε στους συμπολίτες που κατέκλυσαν χθες την αίθουσα για τους κινδύνους αυτούς και μίλησε για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να υποστηρίξει ο γονέας το παιδί του αλλά και στον τρόπο που παρεμβαίνουν οι ειδικοί για την αντιμετώπιση των παιδιών που είναι εθισμένα στο διαδίκτυο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τον κ. Σιώμο τον περασμένο Ιούνιο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συμπεριέλαβε στην 11η έκδοση του επίσημου κατάλογου όλων των ασθενειών τη “διαταραχή ηλεκτρονικού παιχνιδιού”.

Ο κ. Κων/νος Σιώμος

Η διαταραχή ηλεκτρονικού παιχνιδιού μπορεί να αφορά τόσο σε διαδικτυακό παιχνίδι όσο και σε παιχνίδι εκτός διαδικτύου ή και σε συνδυασμούς τους. Ο Π.Ο.Υ σημειώνει ότι αυτό το μοτίβο συμπεριφοράς πρέπει να έχει αρκετή βαρύτητα ώστε να οδηγεί σε σημαντική επιβάρυνση σε προσωπικό, οικογενειακό, κοινωνικό, εκπαιδευτικό, εργασιακό επίπεδο ή σε άλλους σημαντικούς τομείς λειτουργικότητας, όπως είναι η περίπτωση και σε κάθε μορφή εθισμού.

Την εκδήλωση, την οποία παρακολούθησε και ο συμπολίτης υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κ. Τσιάρας, άνοιξε ο Προεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Αρ. Σπάνιας ο οποίος επισήμανε την ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών για την ενημέρωση των πολιτών πάνω σε ζητήματα ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Για τη χθεσινή εκδήλωση συνεργάστηκαν οι εξής φορείς: Τμήμα Καρδίτσας Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού – Διευθύνσεις Α/βάθμιας & Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας – Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας & Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας – Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων μαθητών Ν. Καρδίτσας – Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ν. Καρδίτσας – Ένωση Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Καρδίτσας – Σύλλογος Πολυτέκνων Ν. Καρδίτσας – Σύλλογος Τριτέκνων Ν. Καρδίτσας.