Η καταστροφική πλημμύρα που χτύπησε την περιοχή μας την 18η Σεπτεμβρίου εκτός των άλλων συνεπειών, είχε ως αποτέλεσμα να έχουμε αρκετές καταρρεύσεις κτιρίων και ιδιαίτερα οικιών. Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις των υπηρεσιών μόνο στο Δήμο Καρδίτσας, οι οικίες που είτε έχουν καταρρεύσει είτε χαρακτηρίζονται μη κατοικήσιμες είναι περίπου 150.

Καθώς δεν ήταν όλες κύριες κατοικίες, οι υπηρεσίες του Δήμου υπολογίζουν ότι προκύπτει ένας αριθμός περίπου 70 οικογενειών που αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα στέγασης. Ορισμένοι εξ αυτών φιλοξενούνται προσωρινά σε συγγενικά τους σπίτια και κάποιοι άλλοι φιλοξενούνται για λίγες ημέρες με έξοδα του Δήμου σε τοπικά ξενοδοχεία. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Νέου Αγώνα» στο… τραπέζι έπεσε η πρόταση να τοποθετηθούν κοντέινερ στην περιοχή των καπναποθηκών, ώστε να εγκατασταθούν εκεί οι πληγέντες.

Το σενάριο αυτό φαίνεται πως απομακρύνεται, καθώς η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας, ζητά από το Υπουργείο Εργασίας όπου είναι και αρμόδιο, σε όσους η κύρια κατοικία τους έχει καταρρεύσει ή αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγης να καλυφθούν με στεγαστικό επίδομα που θα τους δίνει τη δυνατότητα να νοικιάσουν στέγη στην πόλη ή στο χωριό τους μέχρις ότου καλυφθούν από το πρόγραμμα στεγαστικής συνδρομής που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Τις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις στο εν λόγω θέμα, καθώς ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, έθεσε στον Υπουργό Εργασίας το πρόβλημα της στέγασης που αντιμετωπίσουν 70 οικογένειες και αναμένει το «πράσινο φως».

Παράλληλα, θα συναντηθεί και με τους τοπικούς βουλευτές για να τους θέσει υπόψιν την πρόταση, για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος.