Ανάστατοι οι λιγοστοί κάτοικοι του χωριού

Αναστάτωση επικρατεί στις τάξεις των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Καταφυγίου, ύστερα από ελέγχους που πραγματοποίησε το Π.Ε.Κ.Α. Θεσσαλίας, για ανασφάλιστη εργασία, μοιράζοντας μάλιστα τσουχτερά πρόστιμα.

Το κλιμάκιο του Π.Ε.Κ.Α Θεσσαλίας,  μετέβη το Σάββατο το βράδυ στο μικρό ορεινό χωριού του Δήμου Καρδίτσας και αφού πέρασε από… φύλλο και φτερό τα καφενεία του χωριού, επέβαλε πρόστιμα της τάξεως των 12.000 ευρώ για… μαύρη εργασία.

«Είναι εντελώς παράλογο και άδικο, οι χωριανοί μας ή οι συγγενείς που έτυχε, την στιγμή του ελέγχου, να βοηθούν αφιλοκερδώς την εξυπηρέτηση των λίγων συγχωριανών μας, να θεωρηθούν εργαζόμενοι, να απαιτείται ασφαλιστική κάλυψη και να επιβάλλονται παράλογα πρόστιμα.

Όσοι κατάγονται από μικρά χωριά γνωρίζουν άριστα και είναι σύνηθες φαινόμενο, οι κάτοικοι μικρών κοινωνιών, αλληλοβοηθούνται σε όλες τις εργασίες που απαιτούνται χέρια. Το ίδιο συμβαίνει συχνά και στα καφενεία μας, όπου ακόμα και με απουσία του ιδιοκτήτη, παραμένουν ανοιχτά και οι κάτοικοι, ή να αυτό εξυπηρετούνται, (self service), ή να υπάρχει κάποιος συγγενής του ιδιοκτήτη, χωρίς αυτό να σημαίνει οποιαδήποτε έμμισθη – εργασιακή σχέση. Αυτό είναι παράδοση και στο χωριό μας και κρατάει πολλά χρόνια, κάνοντας την ζωή των κατοίκων ευκολότερη στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν» επισημαίνουν στην ανακοίνωση που εξέδωσαν κάτοικοι του χωριού.

«Στο ορεινό χωριό μας, των περίπου 50 μόνιμων κατοίκων, με αυτή την πρωτοφανή ενέργεια σαφώς και οδηγείται στο κλείσιμο των καφενείων του και άρα σε επιπλέον απομόνωση και μαρασμό των ηλικιωμένων, ως επί το πλείστων κατοίκων του.

Καλούμε κάθε αρμόδιο να πάρει κάθε μέτρο για την αποκατάσταση της λογικής και της νομιμότητας» αναφέρει μεταξύ άλλων άλλων η ανακοίνωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι κάτοικοι του Καταφυγίου δηλώνουν πως σέβονται και τηρούν την νομιμότητα, καθώς και τις διατάξεις για την ασφάλιση όλων των εργαζομένων, καταδικάζοντας την αδήλωτη εργασία.